shutterstock_1427984033.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

БОРБА ПРОТИВ КОМАРАЦА: Екипе „Чистоће” настављају сузбијање на више места

20.06.2024.

БОРБА ПРОТИВ КОМАРАЦА: Екипе „Чистоће” настављају сузбијање на више места
Величина слова

И током сутрашњег дана, уколико временски услови то буду дозволили, екипе Сектора екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” ће сузбијати одрасле јединке комараца на територији Београда уређајима са земље.

Екипе „Чистоће” сузбијаће комарце у петак, 21. јуна, од 18 часова до поноћи.

Третманом ће бити обухваћени следећи локалитети: обала Дунава од Црвенке, Јојкића Дунавац ка насељу Браћа Марић, Бели поток, Зуце, Пиносава, Авала, Рушањ, Врчин, Умка, Остружница, Добановци, Јаково, Бечмен, Петровчић, Прогар, Бољевци, Железник, Рупчине, Беле воде, Јулино брдо, Репиште, Баново брдо, Чукаричка падина и Велика Моштаница.

Препарати кojи се користе за третман сузбијања комараца регистровани су у Министарству за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, тако да грађани немају разлога за страх.

Из овог јавног комуналног предузећа апелују на суграђане да омогуће несметан рад екипама, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Како су навели, екипе „Чистоће” наставиће да спроводе акције сузбијања комараца и у наредним данима, уколико то дозволе временске прилике.

У случају да грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте Сервисни центар Града Београда на број телефона 11-0-11 радним данима од 7 до 22 часа и суботом од 8 до 14 часова, наводи се у саопштењу.

Извор: Беоинфо

Подели вест