shutterstock_1015679062.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

АПЕЛ ИЗ ЈКП „ПОГРЕБНЕ УСЛУГЕ”: На Задушнице доћи градским превозом, а не аутомобилом

20.06.2024.

АПЕЛ ИЗ ЈКП „ПОГРЕБНЕ УСЛУГЕ”: На Задушнице доћи градским превозом, а не аутомобилом
Величина слова

Јавно комунално предузеће „Погребне услуге” апелује на грађане да на Задушнице у суботу, 22. јуна, за одлазак на гробље уместо својих аутомобила користе градски превоз.

Тога дана на снази ће бити забрана уласка моторним возилима на гробља према следећем распореду:

Ново бежанијско гробље: забрана уласка моторним возилима важи од 7 до 16 часова;
гробља Орловача, Лешће и Збег: забрана уласка моторним возилима важи од 7 до 15 часова;
Ново и Централно гробље: забрана уласка моторним возилима важи током читавог дана, као и наредног дана, 23. јуна;
Старо бежанијско, Земунско, Бањичко и Топчидерско гробље су затвореног типа, односно улазак моторним возилима на ова гробља није могућ.

За посетиоце гробаља који се теже крећу и старије суграђане, на највећим градским гробљима: Лешћу, Орловачи, и Новој Бежанији обезбеђена су три комфорна минибус возила са климатизацијом, која ће их превозити бесплатно. Организовани превоз ће за Задушнице у суботу, 22. јуна, саобраћати у одређеним интервалима, од 7 до 15 часова, од улазне капије до најудаљенијих парцела. На Новом, Централом и гробљу Збег, истог дана биће организован превоз службеним аутомобилима предузећа од 7 до 15 часова.

Овом приликом из ЈКП-а „Погребене услуге” апелују на посетиоце гробаља да приликом посете гробним местима на Задушнице буду опрезни и да се не наслањају на споменике, посебно на старијим гробљима у надлежности предузећа. Посебно се скреће пажња родитељима са малом децом да воде рачуна о њиховом кретању, те да се не одвајају приликом посете гробљу. На гробљу је забрањен приступ деци млађој од десет година без пратње одраслог лица. Уколико грађани уоче опасност од пада споменика, о томе могу да обавесте Управу гробља или да се обрате путем имејл-адресе: [email protected], наводи се у саопштењу.

Извор: Беоинфо

Подели вест