1 (1).jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ИМАМО ВЕЛИКУ ОДГОВОРНОСТ ДА ИСПУНИМО СВЕ ШТО СМО ГРАЂАНИМА ОБЕЋАЛИ: Председник Скупштине града Никола Никодијевић о даљим плановима у Београду

23.06.2024.

ИМАМО ВЕЛИКУ ОДГОВОРНОСТ ДА ИСПУНИМО СВЕ ШТО СМО ГРАЂАНИМА ОБЕЋАЛИ: Председник Скупштине града Никола Никодијевић о даљим плановима у Београду
Величина слова

Свако ко посети Београд може да се увери колико се наш град развија и колико се променио у последњих десет година, рекао је председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић гостујући у Јутарњем програму ТВ Прва.

– Грађани су нам дали подршку за пројекат Београд 2027. године који подразумева велики број инфраструктурних објеката, од обилазнице, изградње два моста, два нова тунела, од Економског факултета до деспота Стефана и од Моста на Ади према Аутокоманди, изградњу београдског метроа, нови изложбени простор, национални стадион, изградњу фабрике отпадних вода и многе друге. Зато сада и имамо велику одговорност да испунимо све оно што смо суграђанима и обећали – истакао је Никодијевић.

6d222be89911c1e0233b014fd08707a2_2056100387.png
београд.рс

 Говорећи о сутрашњој седници Скупштине града на којој ће се изабрати градоначелник, Никодијевић је рекао да очекује добру расправу и изразио задовољство што ће избором првог човека престонице бити завршен период привремене управе.

– Очекујем да сутра добијемо градоначелника, добро је што смо у петак конституисали скупштину и сада је време да добијемо извршне органе власти. Београд је дужи временски период функционисао без њих, а пет људи је у међувремену мењало градоначелника, Градско веће, помоћнике и целу Скупштину града доносећи одлуке за које је у нормалним околностима задужено око 150 људи. Бити у привременом стању девет месеци није било добро за двомилионски град, имате привремено финансирање које вам не допушта да финансирате велике инфраструктурне пројекте и да новац усмеравате у инвестиције већ можете само да одржавате текуће ствари. Зато очекујем да по избору извршних органа власти имамо убрзо и следећу седницу где ћемо изгласати буџет за 2024. годину и наставити да радимо велике ствари у Београду – рекао је Никодијевић.

Извор: Беоинфо

Подели вест