shutterstock_1129821593 (1).jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

ЕКИПЕ „ГРАДСКЕ ЧИСТОЋЕ” ДАНАС НАСТАВЉАЈУ СУЗБИЈАЊА КРПЕЉА: Акције обухватају СЦ „Сурчин” и Бојчинску шуму

24.06.2024.

ЕКИПЕ „ГРАДСКЕ ЧИСТОЋЕ” ДАНАС НАСТАВЉАЈУ СУЗБИЈАЊА КРПЕЉА: Акције обухватају СЦ „Сурчин” и Бојчинску шуму
Величина слова

Акција сузбијања крпеља ће се спроводити од 9 до 12 часова и обухватиће јавне зелене површине Tопчидер и Хајд парк, СЦ „Сурчин” и Бојчинску шуму, насип од Панчевачког моста ка Црвенки и од Панчевачког моста ка Малом рају.

Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП-а „Градска чистоћа” Београд ће данас наставити спровођење акције сузбијања крпеља на јавним зеленим површинама на територији Београда.

Динамика сузбијања крпеља зависи од резултата мониторинга и временских услова. Активност крпеља је условљена температуром, влагом и дужином дана, а њихова бројност из године у годину варира у зависности од климатских услова. У нашим крајевима активност крпеља се јавља у два периода, у току пролећа и јесени. За време високих летњих, као и ниских зимских температура активност крпеља опада.

За сузбијање ових зглавкара користи се препарат који је регистрован у Министарству за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх.

Из „Градске чистоће” апелују на суграђане да екипама које спроводе третмане сузбијања крпеља омогуће несметан рад, као и на пчеларе да предузму потребне мере за заштиту пчела током спровођења третмана.

Извор: Беоинфо

Подели вест