shutterstock_1310886638.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

НОВА АКЦИЈА ПРОТИВ КРПЕЉА: Сузбијања у Миљаковачкој шуми, Филмском граду и на Авали

25.06.2024.

НОВА АКЦИЈА ПРОТИВ КРПЕЉА: Сузбијања у Миљаковачкој шуми, Филмском граду и на Авали
Величина слова

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП-а „Градска чистоћа” наставиће и данас акцију сузбијања крпеља на јавним зеленим површинама на територији Београда.

Акција сузбијања крпеља ће се спроводити од 8.30 до 12 часова, а обухватиће следеће јавне зелене површине: Миљаковачку шуму, Ново скојевско насеље, Филмски град, Галовицу – 45. блок, Авалу – излетничке површине, као и СП „Јајинци”.

Динамика сузбијања крпеља зависи од резултата мониторинга и временских услова. Активност крпеља је условљена температуром и влагом, као и дужином дана, а њихова бројност из године у годину варира у зависности од климатских услова. У нашим крајевима активност крпеља се јавља у два периода, у току пролећа и јесени. За време високих летњих, као и ниских зимских температура, активност крпеља опада.

За сузбијање ових зглавкара користи се препарат који је регистрован у Министарству за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх. Из ЈКП-а „Градска чистоћа” апелују на суграђане да екипама које спроводе третмане сузбијања крпеља омогуће несметан рад, као и на пчеларе да предузму потребне мере за заштиту пчела током спровођења третмана.

Извор: Беоинфо

Подели вест