shutterstock_1719884956.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

ТАКМИЧЕЊЕ „НАЈЛЕПША ЦВЕТНА АЛЕЈА ЗЕМУНА”: Награђени најбољи у седам категорија

27.06.2024.

ТАКМИЧЕЊЕ „НАЈЛЕПША ЦВЕТНА АЛЕЈА ЗЕМУНА”: Награђени најбољи у седам категорија
Величина слова

У овој традиционалној манифестацији учествовало је више од 60 грађана, јавних установа, школа и вртића.

Градска општина Земун организовала је 23. традиционалну манифестацију „Најлепша цветна алеја Земуна 2024”, с циљем да се подстакне укључивање грађана у озелењавање и унапређење естетике простора, да се утиче на јачање еколошке свести о значају уређених зелених површина, да се негују сарадња и пријатељство међу љубитељима зеленила и промовишу и награде највреднији и најуспешнији, саопштено је из Општине Земун.

У такмичењу је учествовало више од 60 пријављених грађана Земуна, јавних установа, школа и вртића, а избор најлепших зелених простора обављен је у седам категорија: балкон, окућница, зелена површина око стамбене зграде, зеленило око предшколске установе и на крову објекта, школско двориште и кров школе, зелена површина јавне установе, а додељене су и две специјалне награде.

Одлуку о најлепше уређеним зеленим просторима у свакој категорији донео је жири у складу са пропозицијама.

Најбољи у свим категоријама награђени су на свечаности одржаној 26. јуна у Канцеларији за младе Градске општине Земун, а дипломе и пробрано растиње уручио им је члан Већа Градске општине Земун Драган Матијевић.

Најлепше зелене површине око стамбених зграда су Стамбена заједница у Улици акробате Алексића 66 у Земун пољу, СЗ у Улици Драгана Ракића 43 и СЗ у Булевару маршала Толбухина број 5.

За најлепши балкон награђене су Лидија Митковић и Ангелина Орбовић, као и Ана Сотировић за уређење и одржавање балкона Дома за пензионере „Бежанијска коса”.

Према мишљењу стручног жирија, најлепше су окућнице Драгана Крпешића, Санеле Хаџић и Весне Костић.

У категорији најлепше уређених школских дворишта награђени су ОШ „Сава Шумановић” у Алтини и истурено одељење ОШ „Бранко Радичевић” у Бусијама.

Међу вртићима заблистали су „Пачја школа” и „Златни бор”.

За најлепше уређено двориште јавне установе изабран је Дом здравља „Земун”.

Свеукупна победница овогодишње „Најлепше цветне алеје Земуна 2024”, која ће представљати Општину Земун на градском такмичењу „За зеленији Београд” је Снежана Симић, победница у категорији „Најлепша зелена површина око стамбених зграда”, наводи се у саопштењу.

Извор: Беоинфо

Подели вест