shutterstock_1427984033.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

АКЦИЈА НА ВИШЕ ЛОКАЦИЈА: Екипе „Чистоће“ настављају сузбијање крпеља

27.06.2024.

АКЦИЈА НА ВИШЕ ЛОКАЦИЈА: Екипе „Чистоће“ настављају сузбијање крпеља
Величина слова

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП-а „Градска чистоћа” сутра настављају акцију сузбијања крпеља на јавним зеленим површинама на територији Београда.


Акција сузбијања крпеља ће се спроводити од 8 до 12 часова и обухватиће јавне зелене површине на Бањици, у Степином гају, Шумицама, Сурчин селу, Добановцима, Јакову, Бечмену, Наутичком селу „Бисер”, Гроцкој, Ада Хуји, Калемегдану, Макишу, колонији Космај, парку Баново брдо, парку Беле воде и Липовичкој шуми.

Динамика сузбијања крпеља зависи од резултата мониторинга и временских услова. Активност крпеља је условљена температуром и влагом, као и дужином дана, а њихова бројност из године у годину варира у зависности од климатских услова. У нашим крајевима активност крпеља се јавља у два периода, у току пролећа и јесени. За време високих летњих, као и ниских зимских температура, активност крпеља опада.

За сузбијање ових зглавкара користи се препарат који је регистровало Министарство за заштиту животне средине и уписано је у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх.

Апелује се на суграђане да екипама које спроводе третмане сузбијања крпеља омогуће несметан рад, као и на пчеларе да предузму потребне мере за заштиту пчела током спровођења третмана.

Извор: Беоинфо

Подели вест