MIX_4385.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

НИКОДИЈЕВИЋ ЗАКАЗАО ТРЕЋУ СЕДНИЦУ СКУПШТИНЕ ГРАДА ЗА 1. ЈУЛ: Одборници ће одлучивати о буџету за 2024.

28.06.2024.

НИКОДИЈЕВИЋ ЗАКАЗАО ТРЕЋУ СЕДНИЦУ СКУПШТИНЕ ГРАДА ЗА 1. ЈУЛ: Одборници ће одлучивати о буџету за 2024.
Величина слова

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић заказао је за понедељак, 1. јул, седницу Скупштине града, трећу у новом сазиву градског парламента.


Одборници ће одлучивати о буџету Града Београда за 2024. годину.

На дневном реду је и Предлог одлуке о утврђивању обима средстава за вршење послова Града и градских општина и одређивању прихода који припадају Граду, односно градским општинама у 2024. години, као и Предлог закључка о прибављању претходног мишљења Секретаријата за финансије пре покретања поступака јавних набавки и набавки радова чија је процењена вредност преко милион динара.

Одборници ће одлучивати и о давању сагласности на ребаланс III програма пословања за 2024. годину ГСП „Београд”, а на дневном реду су предлози измена Одлуке о локалним комуналним таксама и Одлуке о накнадама за коришћење јавних површина, те Предлог решења о давању сагласности на коначни нацрт анекса 1 Уговора о концесији закљученог између Града Београда и „CSI Parking Investment” д.о.о. Београд.

Међу тачкама дневног реда на седници ће бити и предлози кадровског плана Градске управе Града Београда, Службе за централизоване јавне набавке и контролу набавки, Службе за интерну ревизију, Канцеларије за младе и Службе главног урбанисте Града Београда, као и предлози кадровског плана омбудсмана и градског правобранилаштва.

Седница почиње у 10 часова и одржаће се у згради Скупштине града на Тргу Николе Пашића 6 (велика сала у приземљу).

Извор: Беоинфо

Подели вест