shutterstock_1129821593.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

НАСТАВЉАЈУ СЕ АКЦИЈЕ ПРОТИВ КОМАРАЦА: Сузбијања у неколико насеља

28.06.2024.

НАСТАВЉАЈУ СЕ АКЦИЈЕ ПРОТИВ КОМАРАЦА: Сузбијања у неколико насеља
Величина слова

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП-а „Градска чистоћа” ће током сутрашњег дана спроводити акцију сузбијања комараца на територији Београда уређајима са земље, уколико временски услови то буду дозволили, саопштено је из овог предузећа.

Екипе „Чистоће” сузбијаће комарце у суботу, 29. јуна, у раним јутарњим часовима, од 3.30 часова. Третманом ће бити обухваћени локалитети – обала Саве од Моста на Ади до Остружнице, обала Саве до Моста на Ади, блокови 44 и 45, Галовица ка Умци, Бели поток, Зуце, Пиносава, Авала, Ранжирна станица, Сремачка шума, гробље Орловача, САЈ, насеље 13. мај, Говеђи брод, Руцка, Пећани, Остружничка шума, Умка, Остружница, Сењак, Прокоп, Топчидерско брдо, Дипломатска колонија, Врачар, Железник, Рупчине, Беле воде, Јулино брдо, Репиште, Баново брдо, Чукаричка падина и Велика Моштаница.

Препарати које екипе ЈКП-а „Градска чистоћа” Београд користе за третман сузбијања комараца регистровало је Министарство за заштиту животне средине, а уписани су у Привремену листу биоцидних производа, па грађани немају разлога за страх.

„Чистоћа” апелује на суграђане да омогуће несметан рад екипама које изводе третмане сузбијања комараца, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца. Екипе ЈКП-а „Градска чистоћа” наставиће да спроводе акције сузбијања комараца и у наредним данима, уколико то дозволе временске прилике.

Уколико грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте Сервисни центар Града Београда на број телефона 11-0-11 радним данима од 7 до 22 сата и суботом од 8 до 14 сати.

Извор: Беоинфо

Подели вест