shutterstock_1903995106.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

НАСТАВЉА СЕ УНИШТАВАЊЕ КОМАРАЦА: Обухваћен већи број локација

30.06.2024.

НАСТАВЉА СЕ УНИШТАВАЊЕ КОМАРАЦА: Обухваћен већи број локација
Величина слова

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа” ће и сутра спроводити акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље, уколико временски услови то буду дозволили.

Овај посао екипе ће обављати у раним јутарњим часовима у периоду од 3.30 часова, најављено је из „Градске чистоће”.

Третманом ће бити обухваћени следећи локалитети: Ковилово, Јабучки рит, Глогоњски рит, насип од Панчевачког моста ка насељу Мали Рај, Мали Рај, Азилантски центар, насип од Панчевачког моста ка Црвенки, Црвенка, Јојкићев Дунавац, језеро Велико блато, Овчански Себеш, Дунавац, Оповачки Дунавац, Бесни Фок, Врбовски, Широка греда, Дорћол, Калемегдан - Горњи и Доњи град, насеља Калуђерица, Гроцка, Винча, Болеч , Лештане, Београд на води, Професорска колонија, Батајница и пут за Овчу.

Препарати кoje екипе ЈКП „Градска чистоћа” користе за третман сузбијања комараца регистровани су од Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, та грађани немају разлога за страх.

Из овог предузећа апелују на суграђане да омогуће несметан рад екипама, које изводе третмане сузбијања комараца, а на пчеларе, да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Екипе ЈКП „Градска чистоћа” наставиће да спроводе акције сузбијања комараца и у наредним данима уколико то дозволе временске прилике.

Уколико грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте сервисни центар Града Београда на број телефона 11- 0 -11 радним данима од 7 до 22 сата, и суботом од 8 до 14 сати.

Извор: Беоинфо

Подели вест