Никодијевић.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

НИКОДИЈЕВИЋ О ГРАДСКОМ БУЏЕТУ: Увећавамо социјална давања и настављамо са великим инвестицијама

01.07.2024.

НИКОДИЈЕВИЋ О ГРАДСКОМ БУЏЕТУ: Увећавамо социјална давања и настављамо са великим инвестицијама
Величина слова

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић изјавио је током расправе о градском буџету да је концепција да се настави са инвестицијама, али и да се настави са социјалним давањима, као и да се уводе нове социјалне услуге.

– Ако је прошле године буџет за образовање и дечју заштиту био 33 милијарди динара, ове године за исте намене усвајамо буџет од 45 милијарди, што је први пут у историји да се толико новца издваја за најмлађе Београђане. Градимо нове вртиће. За 1.600 деце повећавамо капацитет до краја године. За исти новац санираћемо и много школа, попут Спортске гимназије, Гимназије у Младеновцу, Техничке школе и школе у Баћевцу. Реконструисаћемо и много школских кровова и школских дворишта, а отварамо и позицију да сваком детету обезбедимо средства од 20.000 динара за набавку уџбеника и школске опреме – указао је Никодијевић.

Он је истакао да се наставља са праксом да су сви државни вртићи бесплатни, док се приватни вртићи за све кориснике субвенционишу до економске цене.

– Такође, Град Београд наставља да финансира бесплатне школе енглеског језика за сву предшколску децу. Знамо да је помоћ многима потребна, али нам нико не може оспорити да је данас неупоредиво боље него пре, узимајући у обзир просечну нето зараду у престоници која износи 119.000 динара – указао је први човек градског парламента.

Он је указао на веома добру сарадњу са Републиком и заједничко учешће у инвестицијама, нагласивши да се највећи пројекти попут метроа, обилазнице око Београда граде у сарадњи са председником Републике и Владом Србије.

„Експо” није важан само за Београд. Ради се историјском пројекту у оквиру кога се налазе 353 различита инфраструктурна пројекта, међу којима је и изградња нових болница, школа, путева и обданишта на читавој територији Србије – закључио је Никодијевић.

Извор: Беоинфо

Подели вест