shutterstock_1454707772.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

„ГРАДСКА ЧИСТОЋА” И СУТРА СУЗБИЈА КОМАРЦЕ: Нове акције ако дозволе временске прилике

03.07.2024.

„ГРАДСКА ЧИСТОЋА” И СУТРА СУЗБИЈА КОМАРЦЕ: Нове акције ако дозволе временске прилике
Величина слова

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” ће наставити сутра да спроводе акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље уколико временски услови то буду дозволили, најављено је из овог предузећа.

Екипе „Чистоће” сузбијаће комарце у раним јутарњим часовима од 3.30 часова.

Третманом ће бити обухваћени следећи локалитети: насеља Винча, Ритопек, од насеља 13. мај ка Пупиновом мосту, Прегревица, Бели поток, Зуце, Рушањ, Врчин, 13. мај, Сај, Говеђи брод, Ада Хуја, Вишњица ка Белој стени, Велики Црљени, Младеновац, Рајковац, Селтерс, Лазаревац, Шушњар, Вреоци, Нови Медошевац, Расадник, Центар 1 и 2, Петка, Шопићи, Добановци, Бољевци, Јаково, Бечмен, Петровчић, Прогар и Сремчица.

Препарати кojи се користе за третман сузбијања комараца регистровани су од Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, па грађани немају разлога за страх.

Из овог предузећа апелују на суграђане да омогуће несметан рад екипама које изводе третмане сузбијања комараца, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Екипе ЈКП-а „Градска чистоћа” наставиће да спроводе акције сузбијања комараца и у наредним данима уколико то дозволе временске прилике.

Уколико грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте Сервисни центар Града Београда на број телефона 11-0-11 радним данима од 7 до 22 сата и суботом од 8 до 14 сати.

Извор: Беоинфо

Подели вест