shutterstock_652758616.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

НАЈСЛОЖЕНИЈЕ ИНТЕРВЕНЦИЈЕ У РАКОВИЦИ И НА ВОЖДОВЦУ: Екипе „Чистоће” појачаним капацитетима раде на санацији последица невремена

03.07.2024.

НАЈСЛОЖЕНИЈЕ ИНТЕРВЕНЦИЈЕ У РАКОВИЦИ И НА ВОЖДОВЦУ: Екипе „Чистоће” појачаним капацитетима раде на санацији последица невремена
Величина слова

Екипе Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа“ Београд, Сектора оперативе, су у протеклим данима, током и након великог невремена праћеног јаким ветром, кишом и градом биле су константно на терену, у три радне смене, у пуном и појачаном капацитету.

Чистиле су јавне површине Београда, са циљем да, што је могуће пре, престоничке улице врате у стање у којем су биле пре временских непогода, саопштено је из овог предузећа.

Екипе „Чистоће” су интервенисале на бројним локацијама у граду, у свим београдским општинама које су у надлежности предузећа, а поред својих редовних послова чишћења јавних површина и улица, те пражњења судова за одлагање отпада, чистиле су и сливнике, и прикупљале поломљене гране и стабла, радећи тимски и помажући колегама из осталих београдских јавно комуналних предузећа.

Радници на терену су помагали суграђанима у невољи, којима је ветар угрозио стамбене објекте, онима који услед јаке кише нису могли да покрену своје аутомобиле, и нарочито оним суграђанима који су се затекли у бујици воде.

У просеку је у једној радној смени било ангажовано око 650 радника и близу 250 возила различитих типова и намена (чистилица, цистерни, транспортних возила, камиона, смећараца, специјалних грађевинских машина).

Како наводе у свом саопштењу, најсложеније интервенције забележене су у Мраковичкој улици, на територији општине Раковица, у Дарвиновој улици на Вождовцу, потом код Аутокоманде, на Јужном булевару, у Миријеву, у улицама Матице српске, Миријевском булевару, Миријевском венцу, у Поенкареовој улици, Улици Владимира Томановића, а велики проблем је представљало и чишћење подземних пролаза.

Из „Чистоће” захваљују суграђанима на стрпљењу и разумевању за запослене раднике који несебично, пожртвовано, и даље у пуном и појачаном капацитету чине све како би изглед Београда вратили у стање пре временских непогода.

Извор: Беоинфо

Подели вест