shutterstock_1454707772.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

АКЦИЈА У ЈУТАРЊИМ ЧАСОВИМА: Екипе „Чистоће” и у петак сузбијају одрасле форме комараца

04.07.2024.

АКЦИЈА У ЈУТАРЊИМ ЧАСОВИМА: Екипе „Чистоће” и у петак сузбијају одрасле форме комараца
Величина слова

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП-а „Градска чистоћа” Београд и током сутрашњег дана спроводиће акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији Београда уређајима са земље уколико временски услови то буду дозволили, саопштено је из овог предузећа.

Екипе „Чистоће” сузбијаће комарце у петак, 5. јула, у јутарњим часовима од 3.30 часова.

Третманом ће бити обухваћени следећи локалитети: Ритопек – Гроцка, обала Дунава од Црвенке до Панчевачког моста, насип од Панчевачког моста ка Црвенки, Јојкићев Дунавац, Црвенка, Ковилово, Јабучки рит, Глогоњски рит, гробље Мали збег, Дунавац, Оповачки Дунавац, Врбовски, Бесни фок, Широка греда, језеро Велико блато, Овчански Себеш, насип од Панчевачког моста ка Малом рају, насеља Мали рај, Азилантски центар, Браћа Марић, Грга Андријановић, Сава Ковачевић, Партизански блок, Падинска скела, Мали збег, Попова бара, Заге Маливук, Овчански Себеш, Пут за Овчу, Овча, Котеж, Борча, Борча преток, Батајница, Шангај и Батајница.

Препарати које екипе ЈКП-а „Градска чистоћа” користе за третман сузбијања комараца регистровало је Министарство за заштиту животне средине, а уписани су у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх.

Из „Чистоће” апелују на грађане да обезбеде физичку баријеру од комараца на својим прозорима, испразне евентуална складишта воде по двориштима, као што су подметачи за саксије, гуме, стара бурад, те да користе репеленте и прописане препарате за септичке јаме уколико их поседују. Такође, апелује се на грађане да екипама „Градске чистоће” омогуће несметан рад јер ће ове године то бити изузетно важно, имајући у виду веома неповољне временске услове.

„Чистоћа” апелује и на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Екипе ЈКП-а „Градска чистоћа” наставиће да спроводе акције сузбијања комараца и у наредним данима уколико то дозволе временске прилике.

У случају да грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте Сервисни центар Града Београда на број телефона 11-0-11, радним данима од 7 до 22 часа и суботом од 8 до 14 часова.

Извор: Беоинфо

Подели вест