KOLAZ-BEOGRADSKA-ULICA-768x768.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ПОЧИЊЕ УРЕЂЕЊЕ УЛИЦА У СТАРОМ ЈЕЗГРУ ЗЕМУНА: Реконструкција саобраћајница, тротоара и ивичњака

16.07.2024.

ПОЧИЊЕ УРЕЂЕЊЕ УЛИЦА У СТАРОМ ЈЕЗГРУ ЗЕМУНА: Реконструкција саобраћајница, тротоара и ивичњака
Величина слова

На иницијативу Градске општине Земун крајем јула почињу радови у улицама Прерадовићевој, Косовској, Давидовићевој, Београдској и улици др Петра Марковића.

У ових пет улица које припадају Старом језгру Земуна изводиће се радови на реконструкцији саобраћајница, тротоара и ивичњака у дужини од 620 метара.

KOLAZ-PRERADOVICEVA-768x514.jpg
београд.рс

Нова коловозна конструкција биће поплочана гранитним каменим коцкама, док ће на тротоарима бити постављене гранитне камене плоче. У побројаним улицама радиће се реконструкција водовода, кишне и фекалне канализације. Такође, биће урађена заштита топловода, електроенергетских и телекомуникационих инсталација. Биће урађена хоризонтална и постављена вертикална саобраћајна сигнализација, као и јавна расвета.

У склопу уређења улица биће постављени мобилијери, заштићена постојећа стабла и посађене саднице дрвореда.

Током реконструкције улица, екипе ће радити у фазама и биће успостављени саобраћајни коридори. У првој фази радиће се Београдска, Давидовићева и др Петра Марковића, друга фаза радова је у Косовској, а трећа у Прерадовићевој улици. 

Након завршетка свеобухватних радова, који ће трајати годину дана, у овим улицама које повезују реконструисани Кеј ослобођења и Главну улицу, биће заокружена ревитализација саобраћајне инфраструктуре у централној зони Земуна. Ова инвестиција важна је за туристичку инфраструктуру, јер је Старо језгро Земуна, као посебна амбијентална целина, од изузетног историјског и културног значаја.

Подели вест