IMG-20240717-WA0014.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ГРАД БЕОГРАД ЋЕ НАСТАВИТИ СА ОВАКВИМ ПРОЈЕКТИМА: Градоначелник Шапић положио камен темељац за изградњу станова за избегличке породице

17.07.2024.

ГРАД БЕОГРАД ЋЕ НАСТАВИТИ СА ОВАКВИМ ПРОЈЕКТИМА: Градоначелник Шапић положио камен темељац за изградњу станова за избегличке породице
Величина слова

Градоначелник Александар Шапић положио је данас камен темељац за изградњу станова за социјално становање у насељу „Милева Марић Ајнштајн” на Новом Београду где ће до августа 2025. године дом добити 133 избегличке породице.

Камен темељац су заједно са њим положили председник Владе Републике Србије Милош Вучевић, министар за јавна улагања Дарко Глишић и комесарка за избеглице и миграције Наташа Станисављевић.

Градоначелник Београда Александар Шапић је овом приликом истакао да Град Београд већ дужи низ година, скоро десет, учествује у овом заједничком пројекту Комесаријата за избеглице, Владе републике Србије, и председника Србије Александра Вучића који је саставни део свега тога.

„Свакодневно радимо на инфраструктури, на подизању квалитета живљења у Београду."

Александар Шапић, градоначелник Града Београда


– Градили смо Овчу 1, Овчу 2. Данас смо овде, и ово је локација, за коју могу да кажем да спада у практично „топ” локацију у граду Београду, јер недалеко одавде је Улица Јурија Гагарина, која би ускоро требало да крене да се проширује, то јест продужава, и која ће се улити овде у крак ауто-пута који води ка Милошу Великом – истакао је градоначелник.

Надам се да ћу за 13 месеци пожелети срећно усељење породицама и да ће имати прилике да на лепом месту граде будућност."

Александар Шапић, градоначелник Града Београда

Он је додао да се проширује и Војвођанска улица те побољшава квалитет инфраструктуре што је важно за квалитет живота грађана који живе у овом делу града. 

– Радимо на  инфраструктури, на подизању животног стандарда. Надам се да ћу за 13 месеци пожелети срећно усељење породицама и да ће имати прилике да на лепом месту граде будућност. Град Београд ће наставити са пројектима која укључују избеглице – рекао је први човек српске престонице.


На овој локацији дом ће за 13 месеци добити 133 породица и након много година избеглиштва напокон ће бити на трајној стамбеној адреси. 

Град Београд ће наставити са пројектима која укључују избеглице."

Александар Шапић, градоначелник Града Београда

Меморандум о сарадњи на реализацији изградње 133 стамбене јединице у насељу Милеве Марић Ајнштајн намењених за решавање стамбених потреба избеглица закључен је између Министарства за јавна улагања Републике Србије, Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије и Града Београда.

У галерији фотографија можете да погледате почетак радова и полагање камена темељца за изградњу станова за избегличке породице у насељу Милеве Марић Ајнштајн.

Фотографије можете преузети овде.

Видео-материјал можете преузети oвде.

Извор: Беоинфо

Подели вест