image00003.png
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ПРИПРЕМНИ РАДОВИ ЗА МАЛИ МЕТРО: Пројекат који ће олакшати свакодневни живот

21.07.2024.

ПРИПРЕМНИ РАДОВИ ЗА МАЛИ МЕТРО: Пројекат који ће олакшати свакодневни живот
Величина слова

Пројекат „Мали метро“ највећи је подухват у саобраћајној инфраструктури Београда у последњих неколико деценија, а припремни радови подразумевају изградњу првог од три кружна тока.

У оквиру пројекта „Мали метро“ биће уклоњен Стари савски мост, на истом месту предвиђен је нови мост преко Саве, а изградиће се и тунел од Економског факултета до Улице деспота Стефана. 

„Мали метро“ представља изазован инфраструктурни пројекат, који треба да омогући боље функционисање саобраћаја у главном граду. 

image00001.jpg
београд.рс

„Изазован је задатак, деценијама уназад није покренут овако велики пројекат, зато молим суграђане за стрпљење и да имају поверење да ћемо у најкраћем могућем року извести радове на најбољи могући начин”, рекао је о пројекту „Мали метро“ главни урбаниста Града Београда Марко Стојчић

Изградњу пројекта „Мали метро“ ради Град Београд у сарадњи са Републиком и кинеским партнером, а радови на првом кружном току, у непосредној близини Бранковог моста треба да крену овог лета. На крају пројекта предвиђена је изградња и кружних токова код Ушћа и на скретању са Бранковог моста у Булевар Николе Тесле.

У центру града ће се радити на растерећењу саобраћајница и делова који ће „трпети” због рушења Старог савског моста."

Александар Шапић, градоначелник Града Београда о пројекту „Мали метро"

Градоначелник Београда Александар Шапић најавио је пројекат „Мали метро“ на конференцији за новинаре у јулу 2024. године и истакао да ће овим пројектом бити промењена саобраћајна слика града.

IMG-20240705-WA0013.jpg
београд.рс

Радови на овом пројекту представљају велики грађевински подухват, који до сад није рађен код нас. Изградња „Малог метроа” олакшаће свакодневни живот Београђана и омогућити им да брже стижу до жељених дестинација у граду.  

Подели вест