shutterstock_1129821593 (3).jpg
shutterstock

shutterstock

Акција сузбијања комараца

НОВА АКЦИЈА ПРОТИВ КОМАРАЦА: „Чистоћа” сутра наставља сузбијање са воде и земље

19.07.2024.

НОВА АКЦИЈА ПРОТИВ КОМАРАЦА: „Чистоћа” сутра наставља сузбијање са воде и земље
Величина слова

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП-а „Градска чистоћа” ће и током сутрашњег дана спроводити акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са воде и земље, уколико временски услови то буду дозволили, саопштено је из Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа”.

Екипе „Чистоће” сузбијаће комарце сутра, и то у раним јутарњим часовима, од 3 часа.

Третманом ће бити обухваћени следећи локалитети: Гроцка, Јојкића дунавац, обала Дунава уз Црвенку, гробље Лешће, језеро Велико блато, Рева, Дражевац, Бојчинска шума, насип Прогар, канали у Бољевцима и Наутичко село, насип од Блока 45 ка Остружници, Сурчинско поље, Виноградска улица, Сланци, Велико село, Орловско насеље, Мали Лесковац, Миријево, Зелено брдо, Мали Мокри Луг, Велики Мокри Луг, Вуков споменик, Лион, Олимп, Коњарник, Шумице, Лекино брдо, Врачар, Цветанова Ћуприја, насеље Војводе Влаховића, улице Браће Срнић, Индире Ганди, Сињска, насеље Медаковић, потез од Табановачке до Витановачке улице, Витановачка улица и Кружни пут Вождовац.

Препарати кojи се користе за третман сузбијања комараца регистровани су од Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, па грађани немају разлога за страх.

Из овог комуналног предузећа апелују на суграђане да обезбедe физичку баријеру од комараца на својим прозорима, испразне евентуална складишта воде по двориштима, као што су подметачи за саксије, гуме, стара бурад, да користе репеленте и прописане препарате за септичке јаме, уколико их поседују, те да екипама „Градске чистоће” омогуће несметан рад, јер ће ове године то бити изузетно важно, имајући у виду веома неповољне временске услове.

Такође, апелују и на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Екипе „Градске чистоће” наставиће да спроводе акције сузбијања комараца и у наредним данима уколико то дозволе временске прилике.

У случају да грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте Сервисни центар Града Београда на број телефона 11-0-11 радним данима од 7 до 22 часа и суботом од 8 до 14 часова, наводи се у саопштењу.

Извор: Беоинфо

Подели вест