58172.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

ОДРЖАВАЊЕ СИСТЕМА ЗА ПРАЋЕЊЕ СЛОБОДНИХ ПАРКИНГ-МЕСТА: Током августа замена сензора, апел возачима на општини Врачар

21.07.2024.

ОДРЖАВАЊЕ СИСТЕМА ЗА ПРАЋЕЊЕ СЛОБОДНИХ ПАРКИНГ-МЕСТА: Током августа замена сензора, апел возачима на општини Врачар
Величина слова

Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис” најавило је да ће од сутра до краја августа бити извођени радови на замени паркинг сензора, који функционишу у систему за праћење слободних паркинг места, на територији општине Врачар.

Радовима ће бити обухваћено око 1.400 обележених паркинг места, која се налазе у жутој паркинг зони, у области оивиченој следећеим улицама: Београдска, Макензијева, Kурсулина, Голсвордијева и Булевар краља Александра.

Информације о динамици радова возачима ће бити доступне у штампаном материјалу, који ће бити истакнут на паркираним возилима и улазним вратима пословних и стамбених зграда, као и на сајту www.parking-servis.co.rs и у кол-центру града Београда, на броју 11011, истакнуто је у саопштењу овог предузећа.

Током замене сензора, на терену ће бити ангажоване и дизалице предузећа, које ће премештати паркирана возила на најближа слободна паркинг места, што ће утицати на успорено одвијање саобраћаја у улицама у којима се изводе радови. Kако би евентуални застоји што краће трајали, а радови се што брже одвијали, „Паркинг сервис” упућује апел возачима да, сходно обавештењима, своје аутомобиле паркирају у улицама које нису обухваћене редовним одржавањем.

Сви возачи који користе апликацију „Паркинг сервис” за мобилне телефоне, имаће благовремену информацију о тачној локацији на коју је премештено њихово возило, док сви остали суграђани обавештења могу добити у кол-центру, на броју 11-0-11.

Инсталација Система за праћење слободних паркинг места на територији општине Врачар започета је 2016. године. Сервис за возаче данас покрива око 5.400 паркинг места на територијама општина Врачар, Савски венац и Стари град. Подаци о слободним паркинг капацитетима доступни су, у реалном времену, на мобилној апликацији овог предузећа, наведено је у саопштењу.

„Паркинг сервис” користи сезону годишњих одмора и смањен број возила на београдским улицама за редовно одржавање своје инфраструктуре и унапред захваљује суграђанима на сарадњи и разумевању.

Извор: Беоинфо

Подели вест