NASLOVNA1.JPG
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ ЗЕМУНСКИХ ШКОЛА: Признања добили и њихови професори

24.07.2024.

НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ ЗЕМУНСКИХ ШКОЛА: Признања добили и њихови професори
Величина слова

Градска општина Земун је 22. и 23. јула организовала традиционалну доделу награда најбољим и најуспешнијим ученицима који похађају земунске основне и средње школе, као и њиховим наставницима и професорима.

Дипломе „Вук Караџић” добило је 198 ученика основних и 19 ученика средњих школа, а носиоца дипломе „Корнелије Станковић” из основне музичке школе је шеснаесторо.

KOLAŽ4.jpg
београд.рс



Награђени су 543 основца и средњошколца, који су на међународним и републичким такмичењима освојили прва три места. 

Општина је наградила и 158 наставника и професора чији су ученици освојили награде. 

Свечана церемонија уручења награда је организована по групама, а награде су ученицима уручили председница Скупштине Градске општине Земун Андријана Кукољ, секретар Скупштине Марко Јанковић, заменица секретара Александра Гајић, чланови Већа Градске општине Земун Соња Чоловић, Ђорђе Дукић, Момир Зец, Зоран Борјан и главни и одговорни уредник Земунских новина Вукашин Влаховић.

DSC_4183.JPG
београд.рс



У име домаћина, награђеним ученицима су се захвалили на постигнутим резултатима и пожелели срећу у даљем школовању секретар Скупштине Марко Јанковић, заменица секретара Скупштине Александра Гајић и члан Већа Зоран Борјан, док је средњошколце и награђене професоре поздравила председница Скупштине Андријана Кукољ, која је том приликом истакла да ће у наредном периоду Општина учинити све да Земун постане још боље место за живот, рад и, наравно, школовање. 

„Велики број награђених ученика доказује да су у своје знање уградили огроман труд и имали помоћ својих наставника и професора. Награђивање најбољих ученика и просветних радника је традиција, а ми ћемо се, са своје стране, потрудити да допринесемо бољим условима за рад у школама, али и вртићима, у којима већ почиње да се развија љубав ка знању”, изјавила је председница Скупштине Градске општине Земун Андријана Кукољ.

Земун има дугу традицију школства, то нам говоре подаци о првим редовним школама, који датирају још из 1745. године.

Данас Земун има 17 основних школа, три специјалне, музичку школу и седам средњих школа.

Подели вест