ss_05.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА: „Градска чистоћа” сутра спроводи акцију од 18 часова

31.07.2024.

СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА: „Градска чистоћа” сутра спроводи акцију од 18 часова
Величина слова

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП-а „Градска чистоћа” Београд наставиће спровођење акције сузбијања комараца на територији Београда уређајима са земље и воде у четвртак, 1. августа, од 18 часова, уколико временски услови то буду дозволили, саопштено је из овог предузећа.

Третманом ће бити обухваћени локалитети: Обреновац – од Дубоког ка Ушћу, Ушће – Обреновац, насеља Кртинска, Уровци, Раља, Трешња, Мала Иванча, Забран, Звечка, Ратари, Скела и Велика Моштаница.

Препарати кojи се користе регистровани су од Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа. Из „Чистоће” апелују на грађане да обезбедe физичку баријеру од комараца на својим прозорима, испразне евентуална складишта воде по двориштима, као и да користе репеленте и прописане препарате за септичке јаме уколико их поседују, те да екипама „Градске чистоће” омогуће несметан рад.

Такође, апелује се и на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца. Екипе Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” наставиће да спроводе акције сузбијања комараца и у наредним данима уколико то дозволе временске прилике.

У случају да грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте Сервисни центар Града Београда на број телефона 11-0-11 радним данима од 7 до 22 сата и суботом од 8 до 14 сати.

Извор: Беоинфо

Подели вест