eea4a3143019db1013dce5130dc6f843_5440537588.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

САНАЦИЈА УЛИЦЕ СТЕВАНА ФИЛИПОВИЋА У ЖЕЛЕЗНИКУ: Настављају се радови у општини Чукарица

02.08.2024.

САНАЦИЈА УЛИЦЕ СТЕВАНА ФИЛИПОВИЋА У ЖЕЛЕЗНИКУ: Настављају се радови у општини Чукарица
Величина слова

Санација ће се спроводити фазно, на потезу од пружног прелаза до изласка из Железника, у дужини од 1.100 метара, саопштено је из ГО Чукарица.

Председник општине Никола Аритоновић је рекао да ће се у првој фази радови изводити на деоници од пружног прелаза Улице Боре Радојевића до Улице Жикице Јовановића Шпанца у дужини од 600 метара, док ће се у другој фази радови изводити на деоници од Улице Жикице Јовановића Шпанца до изласка из насеља Железник (зона тунела Железник) у дужини до 500 метара.

Радови ће обухватити скидање дотрајалог слоја асфалта, поправку шахтова и сливника, као и коловозне конструкције на местима где је оштећена, замену оштећених ивичњака и постављање два слоја асфалта. Укупна вредност радова износи скоро 45 милиона динара. Приликом ових радова биће обустављен и измењен режим саобраћаја, те овом приликом апелујем на грађане да покажу стрпљење и разумевање – поручио је председник.

Поред Железника, радови су извођени и у Улици Живојина Табаковића у насељу Велика Моштаница, завршена је и санација у насељу Сремчица у Палешкој улици, Тесарској и делу Улице Јованче Митића. Такође, у току су радови на санацији Улице Станиславског, између насеља Филмски град и Церак виногради.

Председник Аритоновић је истакао да руководство Општине Чукарица тренутно ради на плановима програма и пројеката који ће се реализовати у 2025. години, те је позвао грађане Чукарице да шаљу своје предлоге који ће допринети унапређењу квалитета живота.

– Позивам грађане да дођу код нас да разговарамо, да на тај начин узму активно учешће у развоју наше општине – рекао је он.

Извор : Беоинфо

Подели вест