shutterstock_1129821593.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

СУТРА СЕ НАСТАВЉА СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА: Третманом обухваћени Гроцка, Бела стена, обала Дунава

13.08.2024.

СУТРА СЕ НАСТАВЉА СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА: Третманом обухваћени Гроцка, Бела стена, обала Дунава
Величина слова

Акција сузбијања одраслих јединки комараца на територији града наставља се и сутра уређајима земље, од 18 часова, а третман ће спроводити екипе Сектора екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа”, саопштено је из овог комуналног предузећа.

Третманом ће бити обухваћени локалитети: Гроцка, Бела стена, обала Дунава.

Препарате које екипе „Градске чистоће” користе за третман сузбијања комараца регистровало је Министарство за заштиту животне средине, а уписани су у Привремену листу биоцидних производа, па грађани немају разлога за страх.

Из овог комуналног предузећа апелују на суграђане да обезбеде физичку баријеру од комараца на својим прозорима, испразне евентуална складишта воде по двориштима, као што су подметачи за саксије, гуме, стара бурад, као и да користе репеленте и прописане препарате за септичке јаме уколико их поседују, те да екипама „Чистоће” омогуће несметан рад.

Такође, апелују и на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Екипе ЈКП-а „Градска чистоћа” наставиће да спроводе акције сузбијања комараца и у наредним данима, уколико то дозволе временске прилике.

Уколико грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте Сервисни центар Града Београда на број телефона 11-0-11, радним данима од 7 до 22 часа и суботом од 8 до 14 часова.

Извор: Беоинфо

Подели вест