Град Београд - Завршена реконструкција Зеленог венца 2.png
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗЕЛЕНОГ ВЕНЦА: Возила градског превоза поново саобраћају

19.08.2024.

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗЕЛЕНОГ ВЕНЦА: Возила градског превоза поново саобраћају
Величина слова

Радови на једном од најпрометнијих саобраћајних чворишта у граду су завршени, а позната београдска локација добила је нови изглед.

Редовне линије градског превоза поново саобраћају са Зеленог венца након што је овај терминус у потпуности реконструисан.

У оквиру радова комплетно су замењени носећи и хабајући слој асфалта, ивичњаци и тротоари, као и дотрајали делови инсталација. Радове је изводио ЈКП „Београд-пут” и замењено је укупно 2.700 квадрата асфалта у коловозу. 

Град Београд - Завршена реконструкција Зеленог венца 3.png
београд.рс

Зелени венац је највећа окретница јавног превоза у граду, јер ту своје крајње одредиште има чак 16 линија. То су: 15, 52, 53, 56, 56Л, 60, 60Л, 67, 68, 71, 72, 75, 84, 704, 706 и 707.

Асфалитрано је и хиљаду квадрата у остатку Југ Богданове улице према Црногорској улици, а 500 квадрата тротоара санирано је на почетној станици аутобуса 56 и 56л са стране пијаце.

Град Београд - Завршена реконструкција Зеленог венца 1.png
београд.рс

У оквиру реконструкције нови коловоз је добио и цео потез саобраћајница од Народног фронта до Карађорђеве улице.

Град Београд - Завршена реконструкција Зеленог венца 4.png
београд.рс

Обновом једне од најпрометнијих локација у Београду, уређено је познато саобраћајно чвориште, а свих 16 линија које имају терминус на Зеленом венцу, поново редовно саобраћају. 

Подели вест