Добровољно давање крви 9x16.00_00_59_22.Still046.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

АКЦИЈЕ ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЛАШТВА КРВИ: До краја недеље на више локација у Београду

19.08.2024.

АКЦИЈЕ ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЛАШТВА КРВИ: До краја недеље на више локација у Београду
Величина слова

Институт за трансфузију крви Србије позвао је суграђане да се и током ове недеље одазову бројним акцијама добровољног давалаштва крви у читавој земљи.

Крв се може дати у овој установи, која се налази у Светог Саве 39, и то радним даном од 7 до 19 и суботом од 8 до 15 сати.

Када је реч о планираним акцијама у Београду, трансфузиолошки аутобус ће се сутра од 10 до 14 часова налазити у насељу Степа Степановић на Вождовцу, док се у среду од 10 до 14 сати крв може дати у Библиотеци „Деспот Стефан Лазаревић” у Младеновцу. У четвртак, 22. августа, од 9 до 14 сати, за добровољне даваоце своја врата ће отворити Црвени крст Обреновца, док ће се трансфузиолошки аутобус у петак, 23. августа, од 9 до 13 часова налазити код Дома здравља у Пожешкој на Чукарици.

За предстојећи викенд планирано је неколико акција.

Трансфузиолошки аутобуси ће у суботу бити лоцирани испред „Лидла” у Калуђерици од 9 до 13 и испред Цркве Светог преображења Господњег на Видиковцу од 9 до 14 часова. У недељу ће бити у лазаревачком и борчанском „Ритејл парку” од 10 до 15 часова.

„Дајте крв, јер ви то можете. Обојите лето у црвену боју, прикључите се летњој кампањи у вашем граду”, поручено је из Института.

Извор: Беоинфо

Подели вест