Град Београд_Специјали_Симболи Београда_ Ада Међица 9x16.00_00_29_09.Still168.jpg
београд.рс

београд.рс

Сузбијање комараца

СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА СЕ НАСТАВЉА СУТРА: Уколико временски услови дозволе, акције од 18 часова

19.08.2024.

СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА СЕ НАСТАВЉА СУТРА: Уколико временски услови дозволе, акције од 18 часова
Величина слова

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине „Градске чистоће” Београд сутра ће наставити са спровођењем акције сузбијања одраслих јединки комараца са земље.

Акција почиње од 18 сати, уколико временски услови то буду дозволили.

Тетманом ће бити обухваћени локалитети: Дунав, од Црвенке ка Панчевачком мосту, насип од Панчевачког моста ка Малом рају, Мали рај, Азилантски центар, Катин канал, насип од Панчевачког моста ка Црвенки, Црвенка, Јојкићев Дунавац, БСК Борча, Ковилово, Јабучки рит, Глогоњски тит, Дунавац, Оповачки Дунавац, Бесни фок, Врбовски и Широка греда.

Препарати кoje ово градско предузеће користи за сузбијања комараца регистровани су од Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, па грађани немају разлога за страх.

Из „Чистоће” апелују на суграђане да обезбедe физичку баријеру од комараца на својим прозорима, испразне евентуална складишта воде по двориштима, као што су подметачи за саксије, гуме, стара бурад, те да користе репеленте и прописане препарате за септичке јаме уколико их поседују.

Такође, апелују и на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на наведеним локацијама.

Уколико грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте Сервисни центар Града Београда на број телефона 11-0-11 радним данима од 7 до 22 сата и суботом од 8 до 14 сати.

Извор: Беоинфо

Подели вест