shutterstock_1903995106.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА У ДЕЛУ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ: Акција у Булевару Михајла Пупина

20.08.2024.

СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА У ДЕЛУ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ: Акција у Булевару Михајла Пупина
Величина слова

Акција сузбијања ларви и одраслих јединки комараца у делу канализационе мреже обављаће се 21. и 22. августа у Булевару Михајла Пупина, с почетком у 5 часова, а трајаће до 7 часова.

Секретаријат за заштиту животне средине закључио је уговор чији је предмет услуга сузбијања ларви и одраслих јединки комараца у делу канализационе мреже на територији Београда. 

Како ће се третман вршити аплицирањем препарата у канализациону мрежу кроз шахтове, могућа је појава белог дима изнад околних канализационих шахтова. Такође, у току извођења акције може доћи до краткотрајног затварања дела улице.

Услуга се врши препаратом који је регистрован код надлежног министарства, уписан у Привремену листу биоцидних производа и није штетан по здравље људи и кућних љубимаца.

Битно је напоменути да грађани сами могу да спрече размножавање комараца тако што ће редовно чистити олуке, уклонити аутомобилске гуме, канте и саксије, како се у њима не би задржавала вода и тиме обезбедило развијање ларви, а самим тим и одраслих јединки комараца.

Препоручује се и употреба заштитне мреже против комараца на прозорима. Такође, веома је битно редовно пражњење септичких јама и стављање мрежица на отворе септичких јама. Приликом боравка у природи пожељно је користити репеленте и избегавати периоде највеће активности комараца, препоручили су из овог секретаријата.

Извор: Беоинфо

Подели вест