Град Београд - Радови на проширењу Булевара Зорана Ђинђића 2.png
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ВЕЛИКА САОБРАЋАЈНА ТРАНСФОРМАЦИЈА ГРАДА: Радови на проширењу Булевара Зорана Ђинђића ушли у завршну фазу

22.08.2024.

ВЕЛИКА САОБРАЋАЈНА ТРАНСФОРМАЦИЈА ГРАДА: Радови на проширењу Булевара Зорана Ђинђића ушли у завршну фазу
Величина слова

Булевар је претходно спојен са кружним током у Улици Владимира Поповића, што је додатно растеретило саобраћај у овом делу Новог Београда.

Радови на продужетку Булевара Зорана Ђинђића и спајање са кружним током су подразумевали и упоредне радове на гасоводу, водоводној инфраструктури, расвети и другим инсталацијама.

Добијене су по три траке са сваке стране и нови паркинг. Главна улога ове саобраћајнице у перспективи је приступ будућем новом трамвајском мосту преко Саве

Поред приступа новом мосту јако је важно и преузимање дела саобраћаја из Улице Милентија Поповића, чиме долази до растерећења једног од најпрометнијих чворишта у граду, раскрснице Милентија Поповића са Булеваром Михајла Пупина.

Град Београд - Радови на проширењу Булевара Зорана Ђинђића 3.png
београд.рс

Ова саобраћајница у новобеоградском блоку 20 има обостране тротоаре ширине 6 и 4.5 метра. Уређен је и широки зелени појас са системом за наводњавање, а изграђене су и бициклистичке стазе са обе стране, као и стајалишта јавног превоза. Постављено је и ново осветљење.

„Циљ је да Булевар Зорана Ђинђића буде далеко проходнији како би се растеретио саобраћај у Михајла Пупина и Николе Тесле.”

Александар Шапић, приликом обиласка завршене деонице на продужетку Булевара и њеног спајања са кружним током у Улици Владимира Поповића, у априлу 2024. године.

Радови су настављени на потезу ка Тошином бунару, а проширење Булевара Зорана Ђинђића и изградња новог кружног тока, поред тога што су знатно побољшали саобраћај у овом делу Новог Београда, део су велике саобраћајне трансформације целог главног града.

Град Београд - Радови на проширењу Булевара Зорана Ђинђића 1.png
београд.рс

Заједно са проширењем саобраћајница Тошин бунар и Земунском улицом, радови на Булевару Зорана Ђинђића омогућиће несметано кретање све до ауто-пута „Милош Велики”

У Београду је у последње две године, реконструисано више од 500 улица и нема општине у којој нису обављени радови, не само на површини асфалта, већ и на канализацији и електромрежи.

Подели вест