shutterstock_2260319869.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

АКЦИЈА „БЕБИ ПАРКИНГ КАРТА”: Бесплатно за родитеље малишана до годину дана

25.08.2024.

АКЦИЈА „БЕБИ ПАРКИНГ КАРТА”: Бесплатно за родитеље малишана до годину дана
Величина слова

Град Београд и ЈКП „Паркинг сервис” помажу свим родитељима беба кроз бесплатне сате паркирања.

Програм „Беби паркинг карта” је инцијатива којом је омогућено бесплатно паркирање родитељима малишана старих до годину дана. Своја возила грађани могу бесплатно паркирати у близини здравствених установа, у зонираним деловима града, као и на СМС паркиралиштима.

„Беби паркинг карте су такође једна од друштвено одговорних акција које спроводе Град Београд и „Паркинг сервис”. Реч је о акцији која подразумева да свим будућим односно новопеченим родитељима поклањамо 30 сати бесплатног паркирања” каже Драгана Брдар из ЈКП-а „Паркинг сервис”.

Цела изјава Драгане Брдар из ЈКП-а „Паркинг сервис” налази се у видеу испод.

Једна „Беби паркинг карта” важи 60 минута и јединствена је за све три зоне. Родитељи се за ову услугу могу пријавити у „Паркинг сервису” до навршених годину дана старости детета. Услуга се може користити и након годину дана, све док се не потроши 30 бесплатних сати. 

Aкција „Ђачка паркинг-места” за помоћ основним школама 9x16.00_00_00_16.Still035.jpg
београд.рс

„Данас пријављивање и сама процедура функционишу на тај начин што родитељи беба, када се беба роди, треба да дођу у „Паркинг сервис” да донесу извод из матичне књиге детета и своју саобраћајну дозволу, односно да докажу да имају аутомобил, и ми њима поклањамо 30 сати бесплатног паркирања”, објашњава Брдар. 

Потребна документација за пријаву за „Беби паркинг карту“:

лична карта
саобраћајна дозвола
извод из матичне књиге рођених детета

Ова акција постоји од 2011. године, а од 2024. године „беби паркинг карте” су постале електронске, јер је ЈКП „Паркинг сервис” почео да примењује систем електронске контроле наплате паркирања. 

shutterstock_2219053155.jpg
shutterstock

Поред ове акције, „Паркинг сервис” путем пројекта „беби паркинг-место” такође води рачуна о најмлађима, донирајући помоћ породилиштима. Циљ акције „беби паркинг карта” је да родитељима олакша паркирање приликом посета педијатру, као и обављања других обавеза које их очекују са тек рођеном бебом. 

Подели вест