ss_05.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

НАСТАВАК АКЦИЈЕ СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА: Екипе„Градске чистоће” на више локација

22.08.2024.

НАСТАВАК АКЦИЈЕ СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА: Екипе„Градске чистоће” на више локација
Величина слова

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине „Градске чистоће” наставиће сутра, 23. августа, од 18 часова да спроводе акције сузбијања одраслих јединки комараца уколико временски услови то буду дозволили, саопштено је из овог предузећа.

Третманом ће бити обухваћени локалитети: обала Дунава ка Ритопеку, Ада Циганлија, Макиш, Ранжирна станица, насип од Блока 45 ка Остружничком мосту, Сурчинско поље, Бојчинска шума, насип Прогар до цркве, канали у Бољевцима, Наутичко село, Ново бежанијско гробље, Зеленгорска и Соко салаш.

Препарати кojи се користе за третман сузбијања комараца регистровани су од Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, па грађани немају разлога за страх.

Из овог предузећа апелују на суграђане да обезбедe физичку баријеру од комараца на својим прозорима, испразне евентуална складишта воде по двориштима, као што су подметачи за саксије, гуме, стара бурад, те да користе репеленте и прописане препарате за септичке јаме уколико их поседују.

Такође, апелују и на пчеларе да предузму потребне мере, како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

У случају да грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте Сервисни центар Града Београда на број телефона 11-0-11 радним данима од 7 до 22 сата и суботом од 8 до 14 сати.

Извор: Беоинфо

Подели вест