Споменик Доситеју Обрадовићу 9x16.00_00_44_07.Still189.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

НАСТАВЉА СЕ СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА: „Градска чистоћа” сутра спроводи акције од 18 часова

28.08.2024.

НАСТАВЉА СЕ СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА: „Градска чистоћа” сутра спроводи акције од 18 часова
Величина слова

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП-а „Градска чистоћа” наставиће спровођење акције термалног сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима земље и сутра, од 18 часова, уколико временски услови то буду дозволили.

Третманом ће бити обухваћени следећи локалитети: од Пупиновог моста до Панчевачког моста – лева обала Дунава, насип од Панчевачког моста ка Црвенки, Јојкићев Дунавац, Црвенка, БСК „Борча”, насип од Панчевачког моста ка Малом рају, Мали рај, Азилантски центар и Катин канал, Ковилово, Јабучки рит, Глогоњски рит, затвор „Падинска скела”, Дунавац, Оповачки Дунавац, Врбовски, Бесни фок, Широка греда, језеро Велико блато и Овчански Себеш.

Препарате за третман сузбијања комараца регистровало је Министарство за заштиту животне средине, а уписани су у Привремену листу биоцидних производа, па грађани немају разлога за страх. Апелује се на суграђане да обезбедe физичку баријеру од комараца на својим прозорима, испразне евентуална складишта воде по двориштима, као што су подметачи за саксије, гуме, стара бурад, да користе репеленте и прописане препарате за септичке јаме уколико их поседују, те да екипама „Градске чистоће” омогуће несметан рад. Такође, апелује се и на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Екипе ЈКП-а„Градска чистоћа” наставиће да спроводе акције сузбијања комараца и у наредним данима уколико то дозволе временске прилике. Уколико грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте Сервисни центар Града Београда на број телефона 11-0-11, радним данима од 7 до 22 сата и суботом од 8 до 14 сати.

Извор: Беоинфо

Подели вест