IMG-20240902-WA0015.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ИСПЛАТА 20.000 ДИНАРА ЂАЦИМА ПОЧИЊЕ ДАНАС, ДОК САМ НА МЕСТУ ГРАДОНАЧЕЛНИКА, РОДИТЕЉИ МОГУ ДА РАЧУНАЈУ НА ОВУ ПОМОЋ: Шапић обишао ОШ „Лаза Костић”

02.09.2024.

ИСПЛАТА 20.000 ДИНАРА ЂАЦИМА ПОЧИЊЕ ДАНАС, ДОК САМ НА МЕСТУ ГРАДОНАЧЕЛНИКА, РОДИТЕЉИ МОГУ ДА РАЧУНАЈУ НА ОВУ ПОМОЋ: Шапић обишао ОШ „Лаза Костић”
Величина слова

Градоначелник Београда Александар Шапић посетио је данас поводом почетка школске године Основну школу „Лаза Костић” на Новом Београду.

Он је ђацима првацима пожелео срећан полазак у школу, те истакао да данас почиње исплата 20.000 динара ђачке помоћи.

IMG-20240902-WA0016.jpg
београд.рс

Шапић је рекао да ће се, докле год буде на месту градоначелника, трудити да ова ђачка помоћ буде стандард сваке године и нешто на шта родитељи сигурно могу да рачунају. Град је за ову намену издвојио 36 милиона евра.

– Још увек траје пријављивање, померили смо рокове максимално. Исплата почиње данас и трајаће током читавог септембра, можда и неколико дана у октобру. До сада имамо више од 195.000 пријављених, а очекује се да коначан број буде 196 или 197 хиљада. Прошле године уџбеници су били бесплатни и продати су мање-више сви комплети. Будући да књиге нису за бацање и да је велики број уџбеника и даље у оптицају, одлучили смо да уместо књига родитељима буде исплаћен новац. На тај начин родитељи ће моћи да купе половне књиге или да деца наследе одређени број уџбеника и тако уштеде значајан новац – изјавио је Шапић и додао да је данас у школске клупе кренуло 16.800 ђака првака.

НЕКАД И САД.jpg
београд.рс

До сада имамо више од 195.000 пријављених, а очекује се да коначан број буде 196 или 197 хиљада.”

Градоначелник Александар Шапић о пријављеним ђацима за помоћ од 20.000 динара

Градоначелник је нагласио да је први дан школе посебан датум и похвалио ОШ „Лаза Костић” рекавши да је у питању једна од најбољих основних школа на Новом Београду.

– Често сам обилазио ову школу у време док сам био председник општине, а требало би поменути да је у „ОШ Лаза Костић” завршен посао на уређењу и реконструкцији школског дворишта. Тренутно се реконструише неколико школа – ОШ „Ослободиоци Београда”, Гимназија „Младеновац”, Спортска гимназија, Трговачка школа. У ОШ „Дуле Караклајић” и ОШ „20. октобар” раде се реконструкције крова, а обнова фасаде се спроводи у ОШ „Милена Павловић Барили”. Радови у свим школама треба да буду завршени до краја календарске године – рекао је Шапић.

IMG-20240902-WA0018.jpg
београд.рс

Шапић је навео да би до краја или средином следеће године требало да буде завршено десет нових вртића који су започети од момента када је постао градоначелник.

– Следеће године ћемо урадити пројектовање и припремање имовине за двадесет нових. Процена је да са двадесет нових вртића потпуно решавамо све листе чекања – рекао је Шапић.

IMG-20240902-WA0017.jpg
београд.рс

Градоначелник је подсетио да данас у вртиће иде више од 85.000 деце, док је пре седам-осам година ишло 45.000 деце.

– Важно је оно што остаје, а то су вртићи, 20.000 динара, ваучери, социјална давања и све док сам на овом месту нећемо одустати од социјалних мера које смо спровели у последње две године, а у питању је више од стотину милиона евра на годишњем нивоу. Тако да нема потребе нико да нас подсећа на меру коју смо ми донели, и то они којима док су били на власти то није никада било ни на крај памети – закључио је градоначелник Шапић.

Видео материјал можете преузети овде.

Извор: Беоинфо

Подели вест