1ce6b721a1d82e4a814ae7e5bc0f2f8d_3660294456.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

МЛАДЕНОВАЦ ОДАО ПОЧАСТ ДР ЕЛСИ ИНГЛИС И ПРИПАДНИЦИМА САВЕЗНИЧКИХ САНИТЕТСКИХ МИСИЈА: Свечаност на „Црквенцу”

15.09.2024.

МЛАДЕНОВАЦ ОДАО ПОЧАСТ ДР ЕЛСИ ИНГЛИС И ПРИПАДНИЦИМА САВЕЗНИЧКИХ САНИТЕТСКИХ МИСИЈА: Свечаност на „Црквенцу”
Величина слова

Општина Младеновац одала је почаст припадницима шкотског санитетског особља на челу са др Елси Инглис и припадницима савезничких санитетских мисија које су током Првог светског рата стале на страну српске војске и народа.

Програм на Спомен комплексу „Црквенац” приређен је у знак захвалности др Елси Инглис и њеним храбрим колегиницама које су чиниле најјачу женску санитетску мисију на српском ратишту. Ове године навршава се 160 година од рођења др Елси Инглис, хероине са највишим српским одликовањем, а Младеновац јој на овај начин узвраћа за љубав и пажњу које је подарила српском народу пре више од једног века.

Из ове Општине се захваљују основним школама „Бора Лазић” из Влашке, „Свети Сава” из Младеновца и Основној музичкој школи „Стеван Христић“ који су са својим наставницима припремили програм. Посебну и велику захвалност на учешћу и подршци, упућују Београдској бригади Војске Србије, Храму Успења пресвете Богородице у Младеновцу, као и младеновачком Комуналном предузећу.

Свечаности су присутвовали представници амбасада Велике Британије, Аустралије и Канаде, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Војске Србије, Града Врања, Градске општине Младеновац, удружења бораца и грађани, наводи се у саопштењу Градске општине Младеновац.

Извор: Беоинфо

Подели вест