232A1063.jpg
Тања Дробњак

Тања Дробњак

Градске актуелности

ДРЖАВНИ ФАКУЛТЕТ ПРУЖА ПРИВИЛЕГИЈЕ: Декан ФЛУ-а примио нову генерацију студената

17.09.2024.

ДРЖАВНИ ФАКУЛТЕТ ПРУЖА ПРИВИЛЕГИЈЕ: Декан ФЛУ-а примио нову генерацију студената
Величина слова

Јуче је почела нова школска година на Факултету ликовних уметности Универзитета уметности у Београду (ФЛУ), где је декан, проф. др Радош Антонијевић примио нову генерацију студената.

Том приликом декан ФЛУ-а упутио је бруцошима речи добродошлице: „Драго нам је да сте изабрали ову школу да у њој наставите да развијате свој таленат. Почетак је пун узбуђена јер коначно студирате оно што сте сами одабрали, а са колегама радите оно што волите, а то ће чинити неизбрисива сећања за цео живот”

Декан је акценат ставио на привилегију коју пружа државни факултет: „Велики број вас је већ на првој години, чак 60 одсто, на буџетском трошку, што је велики гест државе. До краја студија већина студената ће бити у овом статусу. Међутим пазите, јер како се тај статус лако стиче, тако се и лако губи.”

Декан је овим речима завршио своју добродошлицу најмлађој генерацији уметника: „Озбиљност сте показали на пријемном испиту и немојте да сумњате у свој таленат. Можете да будете поносни да је веома стручна комисија одабрала управо вас да студирате овде, и то треба да искористите и својим трудом себе унапредите.”

Последњих година примећује се пораст интересовања кандидата за програме ФЛУ, а број примљених студената на сликарском одсеку ове године је 28 студената, на графичком одсеку 11, вајарском 10, а на одсеку нових медија 6.

Почетком септембра завршен је пријем кандидата на докторске уметничке студије, док ће ускоро бити расписан конкурс за мастер програме ликовних уметности.

Подели вест