FOTOG2.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ОБИШАО РАДОВЕ У ЗЕМУНУ: Наредне године реконструкција Прерадовићеве и Косовске улице

17.09.2024.

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ОБИШАО РАДОВЕ У ЗЕМУНУ: Наредне године реконструкција Прерадовићеве и Косовске улице
Величина слова

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић 17. септембра обишао је радове у Београдској, Давидовићевој и Улици др Петра Марковића, који се изводе у склопу уређења пет улица Старог језгра Земуна, и том приликом се уверио да све тече по плану.

FOTOG1.jpg
београд.рс

Наредне године почеће реконструкција Прерадовићеве и Косовске улице. Радове је управо иницирала Општина Земун и у сарадњи са Секретаријатом за инвестиције Градске управе Града Београда и ЈП Путеви Београда прибавила потребне грађевинске дозволе.

FOTOG4.jpg
београд.рс

Тренутно се у ове три улице ради комплетна реконструкција фекалне и атмосферске канализације, водоводне инфраструктуре, као и заштита инсталација инфраструктурних траса за енергетске водове и телекомуникационе каблове.

FOTOG3.jpg
београд.рс

Радиће се и нови одводи од стамбених објеката до шахти, комплетна реконструкција коловоза и тротоара, а увешће се нова расвета и уредити зеленило.

FOTOG5.JPG
београд.рс

„У плану су и радови у улицама за које смо такође добили потребне дозволе, а то су Дубровачка, Његошева и Караматина. На тај начин ће улице које повезују Главну са Кејом ослобођења добити нови сјај и нову инфраструктуру. Нама је веома важно да све буде урађено заиста темељно, како нам се не би дешавало да се радови заврше, а после неколико недеља пукне водоводна или канализациона цев”, рекао је председник Ковачевић и истакао да се годинама није улагало у обнову комуналне инфраструктуре Старог језгра Земуна и да је инвестиција веома важна за развој локалног туризма, јер је ова амбијентална целина од изузетне историјске и културне важности и симбол је наше општине.

NASLOVNA.JPG
београд.рс

Очекује се да ће радови бити завршени у пролеће наредне године када ће ове улице заблистати поплочане новим гранитним каменим коцкама, док ће на тротоарима бити постављене гранитне камене плоче.

Подели вест