93a373977b11a522577dbc344d35acde_2765224205.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

НАКОН ВИШЕ ДЕЦЕНИЈА СТАРА БЕЖАНИЈА ДОБИЈА ГАС: Председница Општине Нови Београд разговарала са грађанима

20.09.2024.

НАКОН ВИШЕ ДЕЦЕНИЈА СТАРА БЕЖАНИЈА ДОБИЈА ГАС: Председница Општине Нови Београд разговарала са грађанима
Величина слова

Председница Општине Нови Београд Ивана Николић обишла је радове у Улици Данила Срдића у насељу Старa Бежанијa, где се изводе инфраструктурни радови како би сва домаћинства била прикључена на гас, саопштено је ове Општине.

Ивана Николић је разговарала са грађанима и упознала их са даљим плановима када је реч о гасификацији, као и другим пројектима од значаја за развој овог краја.

У плану је инсталација 25 километара челичних цеви, 80 километара пластичног гасовода, као и три мерно-регулационе јединице. Увођење гасовода у ова насеља олакшаће живот грађанима, поготово у појединим домаћинствима којима се дешавало да у току зиме могу да греју само једну или две собе. Битно нам је да дођемо на терен и да чујемо који су то изазови са којима се становници насеља суочавају, како бисмо им помогли и како бисмо заједно радили на великим инфраструктурним пројектима, који су кључни за побољшање свакодневице на нашој општини – рекла је Ивана Николић.

Грађани су нагласили да се радују топлоти и савременом начину грејања, који се подразумева у 21. веку и који је еколошки знатно прихватљивији. Суграђанка из улице рекла је да je после грејања на пелет и дрва, гас најбоље решење које су дуго чекали.
Председница Николић саслушала је сугестије грађана и по питању водовода и канализације, објаснивши им да је то комплексан проблем, али да ће Општина учинити све припремне радње како би надлежне градске институције решиле овај дугогодишњи проблем.

db0470c328c917ce2c970cbefe1a9e59_1323854139.jpg
београд.рс

Извођачи радова које ангажује „Србијагас” кажу да ће за неколико месеци завршити гасни ток који пролази кроз блокове 13, 18, 25 и 64, насеље Тошин бунар, Ледине, Бежанију и привредне зоне Ауто-пута и да је сасвим извесно да ће следећу зиму суграђани сачекати у топлим домовима.

Из ове Општине апелују на суграђане да, ради бржег извођења посебних прикључака, за све информације контактирају Општину Нови Београд на имејл [email protected] као и позивом на број телефона 0800 021 020, наводи се у саопштењу.

Извор: Беоинфо

Подели вест