0.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ОДРЖАН 13. МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „А БИЛИ СУ САМО ДЕЦА”: Учествовало осам екипа, пехари и медаље за најбоље

26.09.2024.

ОДРЖАН 13. МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „А БИЛИ СУ САМО ДЕЦА”: Учествовало осам екипа, пехари и медаље за најбоље
Величина слова

Под покровитељством Градске општине Земун, на теренима ОШ „Светислав Голубовић Митраљета” одржан је традиционални 13. меморијални турнир у малом фудбалу „А били су само деца”, посвећен деци жртвама НАТО бомбардовања СРЈ 1999. године, саопштавају из ове градске општине.

Члан Већа Градске општине Земун Бошко Радовановић и председник Организационог одбора Меморијалног турнира „А били су само деца” Милош Додош положили су венац на Спомен-чесму малој Милици Ракић у насељу Економија 1, а пошту симболу деце страдале у бомбардовању НАТО-а одали су директори земунских школа, чији су тимови учесници турнира.

2 (3).jpg
београд.рс

– Ово је најприкладнији начин да се сачува успомена на децу жртве, којима одрасли дугују здраво детињство, испуњено игром. Градска општина Земун је из тог разлога, као и због дуговечности овог спортског такмичења, турнир уврстила у сталне манифестације од значаја за Градску општину Земун – рекао је Бошко Радовановић, члан Већа Градске општине Земун.

1 (3).jpg
београд.рс

Традиција је заживела у пуном смислу те речи, те се на турнир у Батајници пријавило осам екипа, међу којима је прелазни пехар победника освојила ОШ „Светислав Голубовић Митраљета”, друго место ОШ „Михајло Пупин”, а треће ОШ „Бранко Радичевић”. 

Статуу најбољег чувара мреже освојио је Урош Јовановић из екипе ОШ „Бранко Радичевић”, најбољег стрелца Василије Динић из победничке екипе ОШ „Светислав Голубовић Митраљета”, а најбољег играча турнира Илија Вранић из ОШ „Михајло Пупин”.

4 (1).jpg
београд.рс

Специјална захвалница за помоћ у организацији турнира додељена је председнику градске општине Земун Гаврилу Ковачевићу, а уручена Игору Војновићу, директору ОШ „Светислав Голубовић Митраљета”, која је домаћин турнира.

Пехаре и медаље победницима уручио је и члан Већа Градске општине Земун Зоран Борјан.

Трибине школског игралишта на коме су се играле утакмице биле су испуњене до последњег места, а меморијал је протекао у спортском духу и пријатељској атмосфери.

Извор: Беоинфо

Подели вест