d50ced19c47e6aa29043f9c14eeb5452_2017834593.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ПРИЗНАЊЕ „ЗВЕЗДА БЕОГРАДА 2023”: Добитник Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју

30.09.2024.

ПРИЗНАЊЕ „ЗВЕЗДА БЕОГРАДА 2023”: Добитник Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју
Величина слова

Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју добитник је признања „Звезда Београда 2023”.

Директорка Канцеларије за младе Града Београда Милица Папић доделила је признање „Звезда Београда 2023” Центру за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју – Београд.

– Ову недељу посветили смо подршци социјалној инклузији и маргинализованим групама, а ово је прва у низу награда које ћемо ове недеље уручити. На овај начин указујемо на значај посвећености Града у неговању инклузивног друштва у којем се свака млада особа, без обзира на њене способности, вреднује и даје јој се прилика да напредује и достигне свој пуни потенцијал. Канцеларија је са Центром до сада имала сјајну сарадњу, пре свега кроз поделу новогодишњих пакетића корисницима Центра више година заредом, а на крају и донацијом пећи за печење глине крајем претходне године – истакла је Милица Папић уручујући признање директорки Центра Јелени Гајић.

Канцеларија за младе Града Београда, традиционално, од 2016. године додељује признања „Звезде Београда”. У претходних пет година признање је добило 126 појединаца, удружења, организација и институција.

Признања „Звезде Београда 2023” добиће 20 удружења, појединаца, институција и организација на предлог Канцеларије за младе, Секретаријата за здравство и Секретаријата за социјалну заштиту, чиме се потврђује одлучност Града Београда да давањем подршке оснажи удружења, институције и појединце на пројектима од значаја за Град Београд.

– Ове године симболично признање „Звезде Београда 2023” уручујемо приликом посета изабраним удружењима, организацијама, институцијама и појединцима. Желимо да сваком добитнику укажемо поштовање, да пружимо адекватнији вид промоције пројекта и рада самог удружења, организације, институције и појединаца посетом радних просторија и самим тим да се боље упознамо са њиховим радом и добрим идејама које примењују на територији Београда – рекла је Милица Гајић.

Извор: Беоинфо

Подели вест