Нова Београдска аутобуска станица лако диступна целом граду4.png
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

НОВА БЕОГРАДСКА АУТОБУСКА СТАНИЦА ЛАКО ДОСТУПНА: До ње се брзо стиже трамвајем, аутобусом и БГ возом

01.10.2024.

НОВА БЕОГРАДСКА АУТОБУСКА СТАНИЦА ЛАКО ДОСТУПНА: До ње се брзо стиже трамвајем, аутобусом и БГ возом
Величина слова

У ноћи између 28. и 29. септембра Београдска аутобуска станица преселила се на нову локацију, у Блок 42, на Новом Београду.

Главна аутобуска станица на локацији преко пута Бувљака, која је изграђена по свим светским стандардима, довољно је комотна да прими велики број аутобуса који свакодневно долазе из различитих праваца Србије. 

Нова Београдска аутобуска станица лако диступна целом граду3.png
београд.рс

Линије из унутрашњости се непрестано повећавају јер велики број људи долази у Београд како би завршио различите послове, каже Бојан Бован, градски секретар за саобраћај.

-Оно што ће свакако бити важно, а то је да смо и приступне саобраћајнице, које сада гравитирају ка новој аутобуској станици, прилагодили да са што краћим задржавањем и са што мањим утицајем на саобраћај имамо ефекат да аутобус што пре дође, да путници ту заврше своје путовање, или већ почну у зависности од тога у ком правцу иду, наглашава Бован.

Нова Београдска аутобуска станица лако диступна целом граду1.png
београд.рс

Он истиче добру повезаност ове локације на Новом Београду са свим осталим деловима главног града.

-Постоји велики број аутобуских, трамвајских линија које ће људе врло лако развозити до својих финалних дестинација. Она је у непосредној близини, управо поред се налази и станична зграда, односно Железничка станица „Нови Београд”, тако да мислим да што се саме логистике тиче нема бољег места, закључује градски секретар за саобраћај.

Проширивање улица за смањење саобраћајне гужве у Београду 9x16.00_00_03_21.Still028.jpg
београд.рс

Сви они који комбинују путовања возом и аутобусом, управо због ове локације могу лако и брзо да прелазе са једног вида превоза на други док велики број линија јавног градског превоза, који саобраћа у близини нове станице доприноси удобности и конфору путовања без гужве и стреса.

Нова локација такође је приступачна за бициклисте и пешаке, а широки новобеоградски булевари и обезбеђена паркинг-места олакшавају возачима приступ, и кад некога чекају са пута, или у време кад и сами негде одлазе.

Подели вест