011024autoveljkodugosevic5.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ПРОЈЕКАТ „КО РЕЦИКЛИРА – БУДУЋНОСТ БИРА“: Основна школа „Вељко Дугошевић“ добила рециклажне сетове и канте

01.10.2024.

ПРОЈЕКАТ „КО РЕЦИКЛИРА – БУДУЋНОСТ БИРА“: Основна школа „Вељко Дугошевић“ добила рециклажне сетове и канте
Величина слова

Пројекат „Ко рециклира – будућност бира”, који заједнички реализују Градска општина Звездара и ЈКП „Градска чистоћа”, намењен је свим првацима основних школа на територији ове општине.

 Његова реализација је почела у Основној школи „Вељко Дугошевић”, саопштено је из Општине Звездара.

Директорки школе уручени су рециклажни сетови и канте намењене за одлагање отпада.

– Све основне и средње школе на Звездари добиће канте за рециклажу и рециклажне сетове, па ће ученици моћи да разврставају амбалажни отпад и да на тај начин стекну навике и вештине које се односе на то како да очувају своју животну средину. Од изузетне важности нам је овај пројекат, јер на овакав начин комуницирамо са децом за коју је најважније да већ у том узрасту схвате колики је значај екологије. Градска општина Звездара ће увек подржати овакав вид акција и наставиће да их спроводи у циљу едуковања, спречавања настанка дивљих депонија, као и подизањa свести деце – рекао је председник општине Звездара Михаило Досковић.

011024autoveljkodugosevic3.jpg
београд.рс

Он је захвалио директорки ОШ „Вељко Дугошевић” на сарадњи и истакао да ГО Звездара има добру сарадњу са свим основним и средњим школама у овој општини, као и да је тема безбедности деце у школама на првом месту, али да је исто толико важна и тема заштите животне средине.

Директорка школе Весна Ћировић захвалила је Градској општини Звездара и Јавном комуналном предузећу „Градска чистоћа” на рециклажним сетовима, истакавши да је ова акција од изузетне користи, јер се на тај начин подиже свест о заштити и очувању животне средине.

Извор: Беоинфо

Подели вест