NBG-ispravljena-scaled.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТАРИХ НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Председница општине најавила излете за пензионере

02.10.2024.

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТАРИХ НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Председница општине најавила излете за пензионере
Величина слова

Председница општине Нови Београд Ивана Николић је поводом Међународног дана старијих особа обишла Дневни центар и клуб за старије „Др Михаило Ступар 2”.

Oна се са корисницима дружила и разговарала о даљем унапређењу њиховог квалитета живота, активностима које што боље доприносе организовању њиховог слободног времена, активној укључености старијих у друштво и јачању самопоуздања, саопштено је из ове oпштине.

Најавила је да ће општина у наредном периоду организовати бројне садржаје, међу којима су и излети за пензионере, како би се најстаријим суграђанима пружило што квалитетније испуњено време.

NBG-5-1-scaled.jpg
београд.рс

Нови ентеријер другог најстаријег клуба на Новом Београду реновиран је уз подршку Града Београда и уређен тако да корисницима пружи пријатну атмосферу за дружење уз кафу и чај, као и бројне активности као што су шах, пикадо, друштвене игре и уживање у добрим књигама у приручној библиотеци.

NBG-35-1-scaled.jpg
београд.рс

Дневни центар и клуб за старије „Др Михаило Ступар 2” основан је 1972. године, броји 350 корисника, а са још 30 београдских клубова налази се у саставу Геронтолошког центра Београд. Познат је по одржавању прослава, литерарним сусретима и међугенерацијским догађајима, те је тако једно од омиљених места не само станара насеља Милева Марић Ајнштајн већ и оних из суседних блокова.

Извор: Беоинфо

Подели вест