shutterstock_632209907.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

НАСТАВЉА СЕ ЈЕСЕЊА СЕЗОНА ВОЂЕНИХ ТЕМАТСКИХ ОБИЛАЗАКА НОВОГ ГРОБЉА: Прича о задужбинарима и добротворима 6. октобра

04.10.2024.

НАСТАВЉА СЕ ЈЕСЕЊА СЕЗОНА ВОЂЕНИХ ТЕМАТСКИХ ОБИЛАЗАКА НОВОГ ГРОБЉА: Прича о задужбинарима и добротворима 6. октобра
Величина слова

Јесења сезона тематских обилазака Новог гробља наставља се у недељу, 6. октобра у 11 часова, шетњом под називом „Велики људи широке душе – Прича о задужбинарима и добротворима”, саопштено је из ЈКП-а „Погребне услуге”.

Шетњом алејама Новог гробља посетиоци ће моћи да се упознају са способним трговцима, моћним индустријалцима, политичарима, официрима, али и обичним грађанима, скромним занатлијама и земљорадницима. Грађани ће моћи да се подсете и свих оних сјајних људи који су доброчинство, у виду финансијске потпоре научним институцијама, културним и образовним установама, сматрали својом моралном и патриотском обавезом, као што су Илија Милосављевић Коларац, Велимир Теодоровић, Лука Ћеловић, Ђока Влајковић, али и многи други. То су људи који ни у најтежим временима нису заборавили своју земљу и свој народ.

Обиласци су бесплатни, а пријаве нису потребне. Трајање обилазака је 120 минута, место окупљања на платоу код главне капије Новог гробља, Рузвелтова 50. Водитељка тематског обиласка је др Виолета Обреновић, историчарка уметности. Контакт за групе и појединце: [email protected]

Извор: Беоинфо

Подели вест