e0a9b343eb2efbf6df64f9b69e2a914d_9272833583.jpeg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ПОБЕДНИЦА САИМА МУРИЋ: Рекордан број учесница на традиционалној „ДМ Женској трци”

06.10.2024.

ПОБЕДНИЦА САИМА МУРИЋ: Рекордан број учесница на традиционалној „ДМ Женској трци”
Величина слова

Традиционална „ДМ Женска трка” у организацији „Београдског маратона” одржана је 17. пут на Ади Циганлији. На траси око Савског језера у дужини од 7,7 километара победила је Саима Мурић, 26 минута и четири секунде.

Друго место освојила је Мејра Мехмедовић, док је трећу позицију заузела Милица Томашевић. Такође, све учеснице које су успешно завршиле трку и прошле кроз циљ добиле су медаље, као и онлајн дипломе.

Са 2.500 учесница, овогодишња трка оборила је рекорд у броју жена које су прошле кроз циљ. Као и претходних година, трка намењена женама свих генерација промовисала је значај физичке активности, посебно трчања и ходања, као вид превенције у очувању здравља. Осим тога, трка је ове године имала и хуманитарни карактер, уз дружење и јачање солидарности кроз подршку и мотивацију.

– С поносом могу да кажем да смо имали још један изванредан тркачки догађај. Оно што нас посебно радује јесте чињеница да уличне трке у организацији „Београдског маратона” континуирано бележе рапидан раст по броју учесника, а посебно жена и сматрам да је то најбоља потврда нашег квалитетног рада – рекао је директор „Београдског маратона” Дарко Хабуш.

У сарадњи са Фондацијом „Хероји Београдског маратона“, за сваку купљену котизацију насловни спонзор догађаја, „ДМ дрогерија”, донирао је пакет уложака чланицама Специјалне олимпијаде из 16 клубова широм Србије, као и чланицама Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда. Жене су тако трчале за помоћ женама и активно се укључиле у борбу против менструалног сиромаштва.

У оквиру акције под називом „Брини о себи, бринеш о свима”, поводом месеца борбе против рака дојке, Фондација ,,Хероји Београдског маратона’’ у сарадњи са МедиГроуп системом, обезбедиће свим учесницама које су се пријавиле за трку до затварања онлајн пријава поклон ваучер са 15 одсто попуста на ултразвучни преглед дојки, који важи од 1. јануара до 31. марта 2025. године и послужиће као подсетник да преглед дојки обаве и наредне године. Инструкције за заказивање прегледа налазе се на ваучеру. Све учеснице су у стартном пакету добиле мајицу и поклоне спонзора, а уз добро дружење и освежење, као и претходних година, био је обезбеђен занимљив забавни програм, као и додатни садржај за најмлађе.

Подршку организацији овог догађаја и овог пута пружили су Град Београд и ЈП „Ада Циганлија”.

Извор: Беоинфо

Подели вест