73b1aeeecaebf42618638c6bbf1c94f7_6183863644.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

СВЕТСКИ ДАН МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА НА ЗВЕЗДАРИ: Лекари одговарају на питања грађана

09.10.2024.

СВЕТСКИ ДАН МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА НА ЗВЕЗДАРИ: Лекари одговарају на питања грађана
Величина слова

Градска општина Звездара и ове године у сарадњи са Домом здравља „Звездара” и Удружењем „Центар за бебе” обележиће 10. октобар – Светски дан менталног здравља.

Тим поводом, на платоу испред Општине Звездара, од 9 до 13 часова биће постављен инфо-пулт дома здравља и овог удружења где ће грађанима бити на располагању инфо-материјал о менталном здрављу, а тим лекара Одсека менталног здравља Дома здравља „Звездара” грађанима ће одговарати на питања која их занимају.

Ове године, Светски дан менталног здравља обележава се под слоганом „Промоција менталног здравља на радном месту”. Овом темом наглашава се важност менталног здравља у професионалном окружењу и залаже за радно окружење у коме је ментално здравље приоритет.

Ментално здравље је много више од пуког одсуства поремећаја. Тачније, ментално здравље је стање менталног благостања које омогућава људима да се на ефикасан начин изборе са животним стресовима, остваре своје способности, продуктивно уче и раде, те да доприносе својој заједници и друштву у целини. Лоше ментално здравље негативно утиче на когнитивне способности особе, њено бихејвиорално, емоционално, социјално и релационо благостање и функционисање, физичко здравље и лични идентитет, као и на благостање у вези с радом. Способност особе да учествује у раду може бити последично оштећена смањењем продуктивности и перформанси, способности безбедног рада или потешкоћама у добијању или задржавању посла.

Извор: Беоинфо

Подели вест