shutterstock_1739548184.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

КРЕДИТИ ЗА СТАМБЕНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ: Потписан Меморандум о сарадњи „Градског стамбеног” и „Поштанске штедионице”

10.10.2024.

КРЕДИТИ ЗА СТАМБЕНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ: Потписан Меморандум о сарадњи „Градског стамбеног” и „Поштанске штедионице”
Величина слова

Јавно предузеће „Градско стамбено” и Банка „Поштанска штедионица” потписали су данас Меморандум о пословној сарадњи и том приликом најавили значајну подршку стамбеним заједницама у Београду у погледу финансирања свих врста инвестиционих радова, саопштено из овог јавног предузећа.

Директор Јавног предузећа „Градско стамбено” Александар Јакшић изјавио је да очекује да ће кредити за стамбене заједнице подстаћи грађане да реше вишегодишње проблеме у њиховим стамбеним зградама.

– Кредити за стамбене заједнице омогућиће финансирање свих врста инвестиционих радова попут реконструкције кровова, реновирања фасада, уградње нових или реконструкције постојећих лифтова, замене дрвених мерно-разводних ормара и слично. Више од 14.000 стамбених заједница налази се у нашем систему одржавања, а само у протекле две године извршили смо више од 300.000 интервенција. Активно смо радили на реорганизацији „Градског стамбеног” и драго ми је што су наши корисници то препознали, те што сваког месеца у просеку више од 100 нових стамбених заједница улази у наш систем одржавања – изјавио је Јакшић.

Он је појаснио да ће за стамбене заједнице које се налазе у њиховом систему одржавања „Градско стамбено” бити јемац, то јест гарант да ће стамбена заједница вратити кредит.

– Осим што ће „Градско стамбено” бити јемац за стамбене заједнице које одржава, вршиће стручни надзор над извођењем радова и обавиће све административне послове за стамбену заједницу, док ће станари бирати фирме које ће да изводе радове у њиховој згради – закључио је Јакшић.

Према речима Александра Чортана, члана Извршног одбора Банке „Поштанска штедионица”, овај меморандум о пословној сарадњи представља значајан корак ка побољшању животних услова грађана Београда и унапређењу инфраструктуре наших зграда, јер се стамбеним заједницама омогућава да лакше приступе кредитима за потребне радове.

Управници стамбених заједница могу „Градском стамбеном” да подносе захтеве за извођење инвестиционих радова који ће се финансирати из кредита већ од понедељка, 14. октобра.

Извор: Беоинфо

Подели вест