OV-03-e1728541113805.jpg
промо

промо

Градске актуелности

„ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА” У „ЧИСТОЋИ”: Подизање свести малишана о значају очувања животне средине

10.10.2024.

„ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА” У „ЧИСТОЋИ”: Подизање свести малишана о значају очувања животне средине
Величина слова

Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа” традиционално и ове године отвара капије за све малишане Београда који желе да посете предузеће и упознају се са запосленима и начином рада у суботу, 12. октобра, од 9 часова у обезбеђеном простору дирекције предузећа (Улица Мије Ковачевића 4).

Током акције „Дан отворених врата” малишани ће у пратњи својих родитеља, старатеља, бака и дека, васпитача и наставника моћи да искористе јединствену прилику да поред вожње у омиљеним „смећарцима” виде и како се перу судови за одлагање комуналног отпада, како изгледа вожња у специјализованим возилима за воду и земљу, популарним амфибијама. Такође, моћи ће да виде како се користе електрочистилице, електротротинети, дувачи за лишће, да учествују у едукативним радионицама о рециклажи, да погледају позоришну представу „Ко прља, има да надрља”, а све то у обезбеђеном кругу дирекције овог предузећа.

Поред вожње, најмлађи Београђани овом приликом моћи ће да науче или се подсете шта је рециклажа, зашто је важна, како се правилно одлаже отпад, ко су људи који брину о чистоћи престонице, како се перу судови за одлагање комуналног отпада, како се рукује електроусисивачима, како се рашчишћавају депоније, како се уклања снег, те шта заједно можемо да урадимо како би Београд био чистији и уреднији град.

Запослени у овом предузећу на овај начин желе својим најмлађим суграђанима да приреде забавне, али и врло корисне и едукативне викенде.

Малишане који посете „Чистоћу” и том приликом буду учествовали у овом едукативно-забавном викенду очекују лепа и корисна изненађења, здрава ужина и освежење.

Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа” ће са великим задовољством наставити да организује овакве акције, јер су оне један од начина подизања свести о значају очувања животне средине и најчешће су усмерене на најмлађе, с обзиром на то да су управо они највећи потенцијал промене друштва када је реч о еколошкој освешћености.

Извор: Беоинфо

Подели вест