DSC_8292.JPG
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ПРОЈЕКАТ ЗА НАЈМЛАЂЕ У ЗЕМУНУ: „Малац у локалној заједници”

10.10.2024.

ПРОЈЕКАТ ЗА НАЈМЛАЂЕ У ЗЕМУНУ: „Малац у локалној заједници”
Величина слова

У оквиру пројекта „Малац у локалној заједници”, двадесетак малишана из вртића „Веверица” имало је прилику да обиђе општинско здање, Добровољно ватрогасно друштво „Матица”, Полицијску станицу Земун, Земунски парк и Земунски кеј, саопштено је из Општине Земун, која реализује пројекат у сарадњи са Предшколском установом „Др Сима Милошевић”.

Приликом посете Општини Земун, деци се обратио Гаврило Ковачевић, председник ове општине, и поручио им да ће их ускоро посетити како би се лично уверио шта им је све потребно за што комфорнији боравак у вртићу.

FOTO1.JPG
београд.рс

Предшколци и васпитачи су председнику Ковачевићу уручили мали дар – својеручно израђену макету Миленијумске куле на Гардошу, а председник им је узвратио пригодним поклоном.

У ДВД-у „Матица” малишани су погледали чак три анимирана едукативна филма и у разговору са ватрогасцима научили како да се понашају у различитим кризним ситуацијама, попут пожара, поплаве и земљотреса. Присуствовали су демонстрацији спасавања повређеног лица, а имали су прилику да и сами искусе како се користи ватрогасни шмрк.

DSC_8253.JPG
београд.рс

Полицајци су предшколцима објаснили колико је важно да знају када је потребно да позову телефонски број 192 и показали им своју опрему и возила.

У знак захвалности, малишани су својим униформисаним комшијама, полицајцима и ватрогасцима поклонили по свежањ својих цртежа. Последња станица дружења им је био Земунски кеј, где су на обали Дунава хранили лабудове.

Градска општина Земун, у сарадњи са другим институцијамa, овим пројектом жели да кроз едукацију и дружење упозна најмлађе Земунце са радом кључних сегмената функционисања локалне заједнице.

Извор: Беоинфо

Подели вест