Ponoc-u-vrtu-dobra-i-zla.jpg
промо

промо

Београдска ризница

СВЕТСКИ ХИТ ПО КОМЕ ЈЕ СНИМЉЕН ЧУВЕНИ ФИЛМ КЛИНТА ИСТВУДА! Књига која се задржала 216 недеља на листи бестселера

22.07.2022.

СВЕТСКИ ХИТ ПО КОМЕ ЈЕ СНИМЉЕН ЧУВЕНИ ФИЛМ КЛИНТА ИСТВУДА! Књига која се задржала 216 недеља на листи бестселера
Величина слова

„Поноћ у врту добра и зла“ је невероватна прича која се 216 недеља задржала на листи бестселера „Њујорк тајмса“ и по којој је Клинт Иствуд снимио истоимени филм. Ова књига се нашла у најужем избору за Пулицерову награду 1995. године, те је у новом преводу Браниславе Радевић-Стојиљковић можете пронаћи од четвртка 21. јула у свим књижарама.

Колумниста магазина Esquire Џон Берент осамдесетих година прошлог века трага за инспирацијом како би написао серију чланака о живописном америчком Југу. Међутим, пажњу ће му привући сензационално суђење за убиство које се догодило 1981. године у Савани, а идеју о колумнама је заменила фасцинантна књига којом дефилује плејада ексцентричних јунака.

Док читамо о развоју суђења препуном непредвидивих обрта, пред нама промичу добро васпитане даме из Карташког клуба удатих жена, нестални млади жиголо, несрец́ни пустињак који поседује боцу изузетно јаког отрова, остарела јужњачка лепотица обузета самоугађањем, неодољиво комична дрег краљица, арогантан антиквар, вуду свештеница која изводи своју магију на гробљу у поноц́ и још много живописних епизодних јунака.

Овај заводљиви портрет најзанимљивијег јужњачког града, сликан кроз призму случаја једног убиства, овенчан је титулом модерног класика књижевности.

Подели вест