LINA_open_call_rectangle.png
промо

промо

Београдска ризница

У БОРБИ ПРОТИВ ЕКОЛОШКЕ И КЛИМАТСКЕ КРИЗЕ: Отворен међународни конкурс за архитекте

03.08.2022.

У БОРБИ ПРОТИВ ЕКОЛОШКЕ И КЛИМАТСКЕ КРИЗЕ: Отворен међународни конкурс за архитекте
Величина слова

Европска архитектонска платформа ЛИНА, чија је чланица и Београдска интернационална недеља архитектуре – БИНА, отворила је конкурс за архитектонске пројекте који се баве везама архитектуре са климатском и еколошком кризом.

Када се одржава

3. августа до 12. септембра


У свом отвореном позиву, ЛИНА се обраћа архитектима у успону и осталим креативцима да поделе своје идеје, пројекте, или праксе, који би могли да помогну да Европски зелени договор постане реалност. На конкурсу који ће бити отворен до 12. септембра, представници платформе ће одабрати 15 најбољих пројеката.

Овај програм, који води Матевж Челик са Архитектонског факултета Универзитета у Љубљани, надовезује се на платформу Future Architecture. Нова мрежа ЛИНА представља савез архитектонских музеја, универзитета, истраживачких мрежа, фестивала,
фондација, бијенала и Тријенала, као и других архитектонских организација - кључних актера који могу помоћи да велике идеје покуцају на права врата.

Одабрани аутори ће бити позвани да говоре на годишњој конференцији. На овом програму биће заступљени неки од најистакнутијих мислилаца на пољу архитектуре, као и иновативне идеје које промовишу вредности Европског зеленог договора и Новог европског Баухауса.

Програм ЛИНА Аrchitecture ће се одиграти крајем маја наредне године, када ће бити наредним конкурсом бити отворен нови циклус, који даје још једну могућност за представљање нових пројеката и напредних идеја.

Подели вест