kum-750.jpg
промо

промо

Београдска ризница

ПРИЧЕ КОЈЕ ОДОЛЕВАЈУ ВРЕМЕНУ: Књиге Мариа Пуза поново доступне у београдским књижарама

10.01.2023.

ПРИЧЕ КОЈЕ ОДОЛЕВАЈУ ВРЕМЕНУ: Књиге Мариа Пуза поново доступне у београдским књижарама
Величина слова

Марио Пузо је аутор који је у својим романима беспрекорно дочаравао мрачне стране људске природе. Његови романи о мафији, приче о људима који живе по својим правилима и умиру по својим законима, одолевају времену и једнако су популарни данас као и када су први пут објављени, пре више деценија.

Где се одржава

Делфи књижаре


Лагуна поново објављује романе „Кум“, „Сицилијанац“, „Последњи дон“ и „Закон ћутања“. Светски познато ремек-дело Марија Пуза „Кум“, прича о породици Корлеоне, неприкосновено влада филмским и књижевним наслеђем и изазива страхопоштовање. Бестселер Њујорк тајмса од тренутка када се појавио 1969. године, ушао је у легенду: Френсис Форд Копола га је пренео на филмско платно и освојио једанаест Оскара. 

Пузов класик „Сицилијанац“ има посебно место у његовом опусу. Енергичан приказ фасцинантне игре морала у препознатљивом стилу – мрачном и опором – допуњује причу започету у „Куму“, приказујући варљиву оданост, непролазну освету и корупцију на сваком нивоу, од градског берберина до кардинала у Палерму. 

„Последњи дон“ је маестрална сага о последњој великој америчкој мафијашкој породици и њеном моћном утицају. Доменико Клерикуцио, мудар и немилосрдан старац, одлучан је у намери да се његови потомци скрасе у законитим пословима, али његова замисао бива доведена у питање када тајне из породичне прошлости разбуктају окрутан рат између два сродника.

 Омерта, закон ћутања, одувек је био основни постулат на којем се заснивају безбедност и моћ Мафије.  Дон Рејмонде Априле саградио је за живота „легитимну“ банкарску империју. Његово убиство је крвави чин у драми амбиције и преваре која се протеже од смртоносних компромиса агента ФБИ-а, до похлепе два корумпирана детектива њујоршке полиције, као и застрашујућих планова јужноамеричког нарко-краља. 

„Закон ћутања“, роман пун обрта, последње је завршено дело Марија Пуза и донело му је надимак Балзак Мафије. Романе „Кум“, „Сицилијанац“, „Последњи дон“ и „Закон ћутања“ Марија Пуза можете наћи од уторка 10. јануара у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, као и онлајн књижари Делфи. 

Подели вест